Mikserom umutite žumanca sa šećerom pa dodajte vodu (mutite oko 5 min.), dodajte ulje, a zatim i kakao i pecivo. Na kraju lagano umešajte i sneg od umućenih belanaca. Izlijte masu u pravougaoni pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite je oko 15 min. na 180 st. Prohlađenu koru isecite uzduž na 3 dela.
U manji sud umutite 2 žumanca, dodajte puding i sa malo mleka sve dobro sjedinite. U drugi sud stavite ostatak mleka sa šećerom da provri pa zakuvajte pripremljenu smesu. Kada dobije potrebnu gustinu sklonite i u prohlađeno dodajte margarin. Sve umutite mikserom i na kraju dodajte umućen šam od 2 belanca i lagano izmešati špatulom.
Stavite jednu koru na odgovarajuću tacnu za tortu pa je premažite polovinom krema. Preko krema poređajte polovinu banana isečenih na kolutove. Preko banana stavite drugu koru pa preko ostatak krema i preko krema ostatak banana. Stavite i treću koru. Pažljivo pritisnite tortu.
Tortu premažite šlagom pripremljenim po uputstvu na ambalaži, stavite je u frižider da se ohladi pa poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Što poželi oko, neka bude čoko!
Sastojci
Za 12 osoba
5 kom. jaja
150 gr šećera
3 kašike Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
50 ml ulja
2 kašike tople vode
7 dl mleka
2 kom. žumanca
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
5 kašika šećera
pola pakle margarina
2 kom. belanca
3-4 kom. banane
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Mikserom umutite žumanca sa šećerom pa dodajte vodu (mutite oko 5 min.), dodajte ulje, a zatim i kakao i pecivo. Na kraju lagano umešajte i sneg od umućenih belanaca. Izlijte masu u pravougaoni pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite je oko 15 min. na 180 st. Prohlađenu koru isecite uzduž na 3 dela.
U manji sud umutite 2 žumanca, dodajte puding i sa malo mleka sve dobro sjedinite. U drugi sud stavite ostatak mleka sa šećerom da provri pa zakuvajte pripremljenu smesu. Kada dobije potrebnu gustinu sklonite i u prohlađeno dodajte margarin. Sve umutite mikserom i na kraju dodajte umućen šam od 2 belanca i lagano izmešati špatulom.
Stavite jednu koru na odgovarajuću tacnu za tortu pa je premažite polovinom krema. Preko krema poređajte polovinu banana isečenih na kolutove. Preko banana stavite drugu koru pa preko ostatak krema i preko krema ostatak banana. Stavite i treću koru. Pažljivo pritisnite tortu.
Tortu premažite šlagom pripremljenim po uputstvu na ambalaži, stavite je u frižider da se ohladi pa poslužite.
Tagovi