malo malo
Začini (suvi biljni začin, origano i malo bibera)
Priprema
1.
Oprati i izdvojiti peteljke iz sampinjona, pa ih poredjati na plehu.
2.
Preliti kapice od šampinjona maslinovim uljem i dodati suvi biljni začin.
3.
Iseći slaninu i pečenicu na sitnije delove (ja sam ih isekla na kockice), a zatim njima napuniti šampinjone. U sekač dodati čenove belog luka, iseći ih na sitno i potom dodati u šampinjone i pobiberiti. Izrendati kačkavalj preko šampinjona, dodati origano i iseckan peršun.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg Šampinjoni
100 g Mesnata slanina
100 g Pečenica
3-4 čen Beli luk
100 g Kačkavalj
malo malo Začini (suvi biljni začin, origano i malo bibera)
Priprema
1.
Oprati i izdvojiti peteljke iz sampinjona, pa ih poredjati na plehu.
2.
Preliti kapice od šampinjona maslinovim uljem i dodati suvi biljni začin.
3.
Iseći slaninu i pečenicu na sitnije delove (ja sam ih isekla na kockice), a zatim njima napuniti šampinjone. U sekač dodati čenove belog luka, iseći ih na sitno i potom dodati u šampinjone i pobiberiti. Izrendati kačkavalj preko šampinjona, dodati origano i iseckan peršun.
4.
Peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Tagovi