Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 12 osoba

Pečurke:

1 kg Šampinjoni

100 g Mesnata slanina

100 g Pečenica

3-4 čen Beli luk

100 g Kačkavalj

malo malo Začini (suvi biljni začin, origano i malo bibera)

Priprema

1.

Oprati i izdvojiti peteljke iz sampinjona, pa ih poredjati na plehu.

2.

Preliti kapice od šampinjona maslinovim uljem i dodati suvi biljni začin.

3.

Iseći slaninu i pečenicu na sitnije delove (ja sam ih isekla na kockice), a zatim njima napuniti šampinjone. U sekač dodati čenove belog luka, iseći ih na sitno i potom dodati u šampinjone i pobiberiti. Izrendati kačkavalj preko šampinjona, dodati origano i iseckan peršun.

4.

Peći u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.