Za 6 osoba
1 pakovanje/a Heljdine kore
100 ml Ulje
100 ml Mleko
200 ml Jogurt
400 g Sir
4 komad/a Jaja
1 kafena kašičica So
KORAK 1
Sir izgnječiti sa viljuškom
DodatI jaja i promešati da se dobro sjedine.
KORAK 2
Dodati ulje,mleko i jogurt.
Promešati da se sastojci lepo sjedine.
KORAK 3
Heljdine kore iseći na manje trake.
Dodati trake u pripremljenu smesu.
Izmešati i ostaviti da malo smesa odstoji da kore upiju fil.
KORAK 4
Kalup za mafine premazati sa uljem.
Udubljenja puniti sa pripremljenom smesom.
Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 6 osoba
1 pakovanje/a Heljdine kore
100 ml Ulje
100 ml Mleko
200 ml Jogurt
400 g Sir
4 komad/a Jaja
1 kafena kašičica So
Priprema
KORAK 1
Sir izgnječiti sa viljuškom
DodatI jaja i promešati da se dobro sjedine.
KORAK 2
Dodati ulje,mleko i jogurt.
Promešati da se sastojci lepo sjedine.
KORAK 3
Heljdine kore iseći na manje trake.
Dodati trake u pripremljenu smesu.
Izmešati i ostaviti da malo smesa odstoji da kore upiju fil.
KORAK 4
Kalup za mafine premazati sa uljem.
Udubljenja puniti sa pripremljenom smesom.
Peći na 180 stepeni 30 minuta.
Tagovi