U posudi izmešati brašno, susam i prašak za pecivo. U drugoj posudi umititi jaje i dodati sitan sir i rendani kačkavalj i sve dobro promešati. Spojiti obe smese i sve dobro umešati. Ukoliko je smesa suva, možete dodati malo vode. Umesiti testo i razviti oklagijom deblje oko pola do 1 cm i praviti okruglim kalupom promera 5 cm okrugle pogačice i ređati ih na pleh na koji ste prethodno staviti papir za pečenje. Pogačice pospite semenkama i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi i ostaviti da se prohladi i služiti. Od ove smese dobićete oko 20 pogačica.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 20 osoba
60 gr speltinog brašna
1 kafena kašičica C Prašak za pecivo
1 komad/a jaja
60 g sitnog sira
40 g rendanog edamera
1 supena kašika susama
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Priprema:
U posudi izmešati brašno, susam i prašak za pecivo. U drugoj posudi umititi jaje i dodati sitan sir i rendani kačkavalj i sve dobro promešati. Spojiti obe smese i sve dobro umešati. Ukoliko je smesa suva, možete dodati malo vode. Umesiti testo i razviti oklagijom deblje oko pola do 1 cm i praviti okruglim kalupom promera 5 cm okrugle pogačice i ređati ih na pleh na koji ste prethodno staviti papir za pečenje. Pogačice pospite semenkama i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi i ostaviti da se prohladi i služiti. Od ove smese dobićete oko 20 pogačica.
Tagovi