Sastojci

Za 25 osoba

Za pripremu

500 gr tankih kora za pitu

1,5 kg jabuka

200 gr mlevenih oraha

50 gr suvog grožđa

1 kašikica Dr. Oetker Cimet šećer

250 gr putera

200 ml kisele vode

4 šolje vode

2 šolje šećera

Priprema

Za pripremu

Jabuke oljuštite, izrendajte pa propržite na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre, dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i cimet.  Složite tri kore jednu na drugu, na početak šire strane stavite fil i čvršće urolajte. Složite u pleh. Ponovite postupak sa ostalim korama i filom. Isecite na željenu parčad. 

Za pripremu

Puter i kiselu vodu istopite na tihoj vatri pa prelijte preko baklave. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Vodu i šećer stavite da vriju oko 10 minuta pa time prelijte ohlađenu baklavu.