Pšenicu ćemo oprati i očistiti od nečistoća. U dublji lonac staviti pšenicu i naliti hlade vode da prekrije pšenicu i još vode koliko ima praznog prostora. Staviti na vatru i ostaviti da vri oko 50 minuta. Nakon kuvanja ostavite oko 50 minuta da odstoji pa potom umotati lonac u veliki peškir.
Ostaviti da odstoji 12 sati. Najbolje skuvati uveče pa ostaviti da prenoći.
Priprema 2
Sutra dan c i nabubrelu pšenicu sameljite u mašini za meso ili u secku ako pravite manju količinu.
Dodajte postepeno šećer i samlevene orahe pa meljite zajedno. Deo mlevenih oraha ostavite za dekoraciju.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 12 osoba
1/2 kg Pšenice
300 gr Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
350+50 gr Oraha
- malo čokoladne kapljice
Naši proizvodi
Priprema
Priprema 1
Pšenicu ćemo oprati i očistiti od nečistoća. U dublji lonac staviti pšenicu i naliti hlade vode da prekrije pšenicu i još vode koliko ima praznog prostora. Staviti na vatru i ostaviti da vri oko 50 minuta. Nakon kuvanja ostavite oko 50 minuta da odstoji pa potom umotati lonac u veliki peškir.
Ostaviti da odstoji 12 sati. Najbolje skuvati uveče pa ostaviti da prenoći.
Priprema 2
Sutra dan c i nabubrelu pšenicu sameljite u mašini za meso ili u secku ako pravite manju količinu.
Dodajte postepeno šećer i samlevene orahe pa meljite zajedno. Deo mlevenih oraha ostavite za dekoraciju.
...
Rasporedite žito u činiju i dekorišite po želji
Tagovi