Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci

1/2 kg Pšenice

300 gr Šećer

350+50 gr Oraha

- malo čokoladne kapljice

Naši proizvodi

Priprema

Priprema 1

Pšenicu ćemo oprati i očistiti od nečistoća. U dublji lonac staviti pšenicu i naliti hlade vode da prekrije pšenicu i još vode koliko ima praznog prostora. Staviti na vatru i ostaviti da vri oko 50 minuta. Nakon kuvanja ostavite oko 50 minuta da odstoji pa potom umotati lonac u veliki peškir.

Ostaviti da odstoji 12 sati. Najbolje skuvati uveče pa ostaviti da prenoći.

Priprema 2

Sutra dan c i nabubrelu pšenicu sameljite u mašini za meso ili u secku ako pravite manju količinu.

Dodajte postepeno šećer i samlevene orahe pa meljite zajedno. Deo mlevenih oraha ostavite za dekoraciju.

...

Rasporedite žito u činiju i dekorišite po želji