Za 30 osoba
1200 ml mleka
800 g šećera
1 pakovanje/a Margarin
1 pakovanje/a C Oblande
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
10 supena kašika mlevenog plazma keksa
oblande
Mleko, šećer i vanilin šećer sipati u šerpu i polako zagrevati na srednjoj temperaturi ringle.
Od trenutka kada mleko počne polako da vri, temperaturu smanjiti i kuvati karamelu oko 2 sata.
Mleko ne sme brzo da provri.
Kada se količina mleka i šećera prepolovi, otprilike nakon 2 h, dodati margarin.
Na kraju ddati keks.
Gotovom karamelom filovati oblande.
Ostaviti oblandu 12 sati da se stegne
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 30 osoba
1200 ml mleka
800 g šećera
1 pakovanje/a Margarin
1 pakovanje/a C Oblande
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
10 supena kašika mlevenog plazma keksa
Naši proizvodi
Priprema
oblande
Mleko, šećer i vanilin šećer sipati u šerpu i polako zagrevati na srednjoj temperaturi ringle.
Od trenutka kada mleko počne polako da vri, temperaturu smanjiti i kuvati karamelu oko 2 sata.
Mleko ne sme brzo da provri.
Kada se količina mleka i šećera prepolovi, otprilike nakon 2 h, dodati margarin.
Na kraju ddati keks.
Gotovom karamelom filovati oblande.
Ostaviti oblandu 12 sati da se stegne
Tagovi