Istopite puter i umutite ga sa mlevenom plazmom i mlekom. Na kraju dodajte seckane žele bombone. Dobijenu rastresitu smesu prstima utapkajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm. Ravnomerno rasporedite da vam podloga bude jednake debljine. Kalup zatim stavite u frižider kako bi se podloga stegla dok pripremite beli fil.
priprema
Umutite slatku pavlaku, dodajte krem fix, a zatim mascarpone ili sremski sir, vanilin šećer i šećer u prahu. U zasebnoj činiji želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri. Kad je nabubrio zagrejte ga blago na vatri kako bi se rastopio (pazite da ne provri), a zatim ga polako dodajte u umućenbeli fil.
priprema
Dobijeni fil sipajte preko podloge od mlevene plazme. Zatim torticu stavite u frižider na 6-8h kako bi se stegao u potpunosti.
priprema
Nakon što se stegne skinite kalup. I torta je spreman za poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 8 osoba
180 g maslaca
300 g mlevene plazme
5 supena kašika mleka
500 g slatke pavlake
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
450 g mascarpone ili sremskog sira
1 kesica/e C Vanilin šećer
220 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin goveđi mleveni
oko 50 ml vode (za želatin)
2 pakovanje/a žele bombona
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Istopite puter i umutite ga sa mlevenom plazmom i mlekom. Na kraju dodajte seckane žele bombone. Dobijenu rastresitu smesu prstima utapkajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm. Ravnomerno rasporedite da vam podloga bude jednake debljine. Kalup zatim stavite u frižider kako bi se podloga stegla dok pripremite beli fil.
priprema
Umutite slatku pavlaku, dodajte krem fix, a zatim mascarpone ili sremski sir, vanilin šećer i šećer u prahu. U zasebnoj činiji želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri. Kad je nabubrio zagrejte ga blago na vatri kako bi se rastopio (pazite da ne provri), a zatim ga polako dodajte u umućenbeli fil.
priprema
Dobijeni fil sipajte preko podloge od mlevene plazme. Zatim torticu stavite u frižider na 6-8h kako bi se stegao u potpunosti.
priprema
Nakon što se stegne skinite kalup. I torta je spreman za poslužiti.
Tagovi