Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 8 osoba

sastojci za podlogu

180 g maslaca

300 g mlevene plazme

5 supena kašika mleka

sastojci za fil

500 g slatke pavlake

450 g mascarpone ili sremskog sira

oko 50 ml vode (za želatin)

dekoracija

2 pakovanje/a žele bombona

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Istopite puter i umutite ga sa mlevenom plazmom i mlekom. Na kraju dodajte seckane žele bombone. Dobijenu rastresitu smesu prstima utapkajte u okrugli kalup prečnika oko 26 cm. Ravnomerno rasporedite da vam podloga bude jednake debljine. Kalup zatim stavite u frižider kako bi se podloga stegla dok pripremite beli fil.

priprema

Umutite slatku pavlaku, dodajte krem fix, a zatim mascarpone ili sremski sir, vanilin šećer i šećer u prahu. U zasebnoj činiji želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri. Kad je nabubrio zagrejte ga blago na vatri kako bi se rastopio (pazite da ne provri), a zatim ga polako dodajte u umućenbeli fil.

priprema

Dobijeni fil sipajte preko podloge od mlevene plazme. Zatim torticu stavite u frižider na 6-8h kako bi se stegao u potpunosti.

priprema

Nakon što se stegne skinite kalup. I torta je spreman za poslužiti.