Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno za testo

230 ml Toplo mleko

100 g Šećer

2 komad/a Jaje

1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila

100 g Topljen puter

550-600 g Prosejano brašno

1 prstohvat/a So

1 supena kašika Rendana kora narandže (po želji)

Potrebno za fil

100 g Otoljen puter

100 g Smeđi šećer

2 kesica/e Cimet mleveni

1/2 kafena kašičica Mleveni karanfilić

1 prstohvat/a Mleveno orašče

Za posluženje

5-6 supena kašika Krem od lešnika po želji

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U zagrejano mleko dodati kašiku šećera, malo brašna i kvasec. Otaviti par minuta da se kvasac aktivira. Dodajte umućena jaja, otopljen puter, preostali šećer i vanilu. Sve lepo sjediniti i ručno sjediniti sa 550 g brašna. Testu dodavati brašno i mesiti dok ne postane glatko i odvaja od radne ploče, ali ne više od preostale pripremljene količine po receptu. Nauljiti posudu i umešenu jufku spustiti u nju, prekriti providnom folijom i ostaviti da se testo udvostruči.

Naraslo testoi izvrnuti na radnu ploču i razvući ga na 5 mm debljine četvrtastog oblika.

Sjediniti sastojke za fil, malo prohladiti da ne bude previše tečno i premazati testo. Urolati i seći na širinu 3-4 cm. Dobićete 10-12 komada. Složite ih u podmazanu tepsiju i ostavite 20 minuta da odmore.

Rolnice peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

Prijatno 🧑🏻‍🍳.