Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 12 osoba

Puding

1 l mleka

7 supena kašika šećera

1 supena kašika Margarin

100 g C Kokos

krem od malina

200 g Maline

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

4 supena kašika šećera

beli krem

150 ml Kisela voda

120 g Bela čokolada

2 supena kašika krem namaza

dekoracija

10 komad/a crveno voće

Naši proizvodi

Priprema

Puding

Pomešati puding sa šećerom i 2 dl mleka. Kada se dobije masa bez grudvica, puding se sipa u preostalo mleko koje je stavljeno da se kuva. Kuvati puding u šerpi sa duplim dnom.

Mešati puding dok se ne zgusne i ne dobije se kremasta masa.

Pleh standardnih dimenzija premazati margarinom i posuti kokosovim brašnom.

Kutlačom vaditi vruć puding i sipati ga u pleh. Potrebno je dobiti koru od pudinga debljine oko 0,8 cm.

Ohladiti koru od pudinga.

krem

Prokuvati maline sa 3 kašike šećera.Kada maline puste sok, pasirati ih i izručiti u sito za ceđenje.

Sok koji se dobije ceđenjem malina vratiti u šerpu i zakuvati sa kašikom gustina i šećera.

Pire od malina staviti u činiju i odložiti za filovanje.

Na puding naneti krem od malina.

beli krem

Umutiti šlag sa kiselom vodom, pa dodati mlečni namaz i otopljenu belu čokoladu.

Odvojiti 5 kašika belog krema za kasnije, a ostatak belog krema naneti na puding i krem.

Ostaviti da se ohladi najmanje sat vremena.

Kada se puding i krem ohlade iseći ih na trake 9*15 cm i urolati ih.

*Pomešati pire od malina i beli krem.

U slučaju da kora od pudinga pukne ta mesta popuniti filom od malina i belog krema, a zatim posuti kokosom