Pomešati puding sa šećerom i 2 dl mleka. Kada se dobije masa bez grudvica, puding se sipa u preostalo mleko koje je stavljeno da se kuva. Kuvati puding u šerpi sa duplim dnom.
Mešati puding dok se ne zgusne i ne dobije se kremasta masa.
Pleh standardnih dimenzija premazati margarinom i posuti kokosovim brašnom.
Kutlačom vaditi vruć puding i sipati ga u pleh. Potrebno je dobiti koru od pudinga debljine oko 0,8 cm.
Ohladiti koru od pudinga.
krem
Prokuvati maline sa 3 kašike šećera.Kada maline puste sok, pasirati ih i izručiti u sito za ceđenje.
Sok koji se dobije ceđenjem malina vratiti u šerpu i zakuvati sa kašikom gustina i šećera.
Pire od malina staviti u činiju i odložiti za filovanje.
Na puding naneti krem od malina.
beli krem
Umutiti šlag sa kiselom vodom, pa dodati mlečni namaz i otopljenu belu čokoladu.
Odvojiti 5 kašika belog krema za kasnije, a ostatak belog krema naneti na puding i krem.
Ostaviti da se ohladi najmanje sat vremena.
Kada se puding i krem ohlade iseći ih na trake 9*15 cm i urolati ih.
*Pomešati pire od malina i beli krem.
U slučaju da kora od pudinga pukne ta mesta popuniti filom od malina i belog krema, a zatim posuti kokosom
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 12 osoba
3 kesica/e C Puding sa ukusom maline
1 l mleka
7 supena kašika šećera
1 supena kašika Margarin
100 g C Kokos
200 g Maline
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
4 supena kašika šećera
200 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
150 ml Kisela voda
120 g Bela čokolada
2 supena kašika krem namaza
10 komad/a crveno voće
Naši proizvodi
Priprema
Puding
Pomešati puding sa šećerom i 2 dl mleka. Kada se dobije masa bez grudvica, puding se sipa u preostalo mleko koje je stavljeno da se kuva. Kuvati puding u šerpi sa duplim dnom.
Mešati puding dok se ne zgusne i ne dobije se kremasta masa.
Pleh standardnih dimenzija premazati margarinom i posuti kokosovim brašnom.
Kutlačom vaditi vruć puding i sipati ga u pleh. Potrebno je dobiti koru od pudinga debljine oko 0,8 cm.
Ohladiti koru od pudinga.
krem
Prokuvati maline sa 3 kašike šećera.Kada maline puste sok, pasirati ih i izručiti u sito za ceđenje.
Sok koji se dobije ceđenjem malina vratiti u šerpu i zakuvati sa kašikom gustina i šećera.
Pire od malina staviti u činiju i odložiti za filovanje.
Na puding naneti krem od malina.
beli krem
Umutiti šlag sa kiselom vodom, pa dodati mlečni namaz i otopljenu belu čokoladu.
Odvojiti 5 kašika belog krema za kasnije, a ostatak belog krema naneti na puding i krem.
Ostaviti da se ohladi najmanje sat vremena.
Kada se puding i krem ohlade iseći ih na trake 9*15 cm i urolati ih.
*Pomešati pire od malina i beli krem.
U slučaju da kora od pudinga pukne ta mesta popuniti filom od malina i belog krema, a zatim posuti kokosom
Tagovi