Za 30 osoba
160 g Čokolada
40 ml slatka pavlaka
120 g putera
10 komad/a Jaja
30 g šećera
10 ml Dr. Oetker Aroma vanila
24 g Dr. Oetker Kakao 80g
1 prstohvat/a soli
120 g šećera
240 ml slatka pavlaka
480 g Čokolada
10 g putera
900 ml slatka pavlaka
400 ml slatka pavlaka
90 g Voda
90 g šećera
130 g bombonskog sirupa
1 kesica/e želatina
75 ml kondenzovano mleko/slatka pavlaka
150 g Čokolada
kora
Ugrejati slatku pavlaku, dodati u nju puter, sve lepo izmešati i preliti preko čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Žumanca penasto umutiti sa 30 g. šećera i aromom vanile. Kada su žumanca dobila svetlu boju dodati u njih prosejan kakao i so.
Mešajući dodati čokoladu.
Belanaca umutiti sa 140 g šećera. U čokoladu dodavati po kašiku belanaca, sve vreme lagano mešajući.
Rernu zagrejati na 185 °C. Smanjiti temperaturu na 175 °C.
Masu podeliti na 4 dela, i ispeći 4 tanje kore.
Kore se peku na 175 °C oko 13 minuta..
Čokoladni tamniji krem
Ugrejati 240 ml slatke pavlake, i u nju dodati prosejan kakao. Mešati dok se masa ne sjedini pa je preliti preko čokolade i putera.
U dubljoj posudi umutiti slatku pavlaku (80 % umutiti je). Pavlaka ne sme da bude gusta i suva.
U čokoladu dodavati pavlaku i mutiti, da se dobije glatka i ujednačenu masa.
Podeliti krem u odnosu 3:2.
Čokoladni svetliji krem
Umutiti slatku pavlaku i dodati u nju manji deo čokoladnog tamnog krema.
Filovanje torte u četvrtastom kalupu:
Prva kora
Tamni čokoladni krem
Druga kora
Treća kora
Svetli čokoladni krem
Četvrta kora
Ostaviti da se torta hladi 12 sati, nakon čega se izvadi iz kalupa.
Glazura
U dublji sud sipati vodu, šećer i bombonski sirup da provri.
Mešati dok se ne dobije ujednačen masa, dodati rastopljen želatin i kondenzovano mleko, i na kraju crnu čokoladu.
Dobijenu masu procediti, mešati da se ohladi i preliti preko torte.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 30 osoba
160 g Čokolada
40 ml slatka pavlaka
120 g putera
10 komad/a Jaja
30 g šećera
10 ml Dr. Oetker Aroma vanila
24 g Dr. Oetker Kakao 80g
1 prstohvat/a soli
120 g šećera
240 ml slatka pavlaka
480 g Čokolada
24 g Dr. Oetker Kakao 80g
10 g putera
900 ml slatka pavlaka
400 ml slatka pavlaka
90 g Voda
90 g šećera
130 g bombonskog sirupa
1 kesica/e želatina
75 ml kondenzovano mleko/slatka pavlaka
150 g Čokolada
Naši proizvodi
Priprema
kora
Ugrejati slatku pavlaku, dodati u nju puter, sve lepo izmešati i preliti preko čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi.
Žumanca penasto umutiti sa 30 g. šećera i aromom vanile. Kada su žumanca dobila svetlu boju dodati u njih prosejan kakao i so.
Mešajući dodati čokoladu.
Belanaca umutiti sa 140 g šećera. U čokoladu dodavati po kašiku belanaca, sve vreme lagano mešajući.
Rernu zagrejati na 185 °C. Smanjiti temperaturu na 175 °C.
Masu podeliti na 4 dela, i ispeći 4 tanje kore.
Kore se peku na 175 °C oko 13 minuta..
Čokoladni tamniji krem
Ugrejati 240 ml slatke pavlake, i u nju dodati prosejan kakao. Mešati dok se masa ne sjedini pa je preliti preko čokolade i putera.
U dubljoj posudi umutiti slatku pavlaku (80 % umutiti je). Pavlaka ne sme da bude gusta i suva.
U čokoladu dodavati pavlaku i mutiti, da se dobije glatka i ujednačenu masa.
Podeliti krem u odnosu 3:2.
Čokoladni svetliji krem
Umutiti slatku pavlaku i dodati u nju manji deo čokoladnog tamnog krema.
Filovanje torte u četvrtastom kalupu:
Prva kora
Tamni čokoladni krem
Druga kora
Tamni čokoladni krem
Treća kora
Svetli čokoladni krem
Četvrta kora
Svetli čokoladni krem
Ostaviti da se torta hladi 12 sati, nakon čega se izvadi iz kalupa.
Glazura
U dublji sud sipati vodu, šećer i bombonski sirup da provri.
Mešati dok se ne dobije ujednačen masa, dodati rastopljen želatin i kondenzovano mleko, i na kraju crnu čokoladu.
Dobijenu masu procediti, mešati da se ohladi i preliti preko torte.
Tagovi