Umutiti jaja i šećer. Zatim umešati ulje, mleko i dodati brašno pomešano sa pecivom. U posudu za pečenje dimenzije 22/32 (obloženu pek papirom) izliti pripremljenu smešu i peći na 180 stepeni 25 minuta. Ohlađen biskvit preseći na poka po dužini i taj gornji deo biskvita izmrviti. Od donjeg dela biskvita odvojiti papir i biskvit vratiti u sud u kojem se pekao.
U posudi do ključanja zagrejte vodu i šećer pa dodati džem, narandžu i izmrvljen biskvit. Dobijenu smešu rasporediti po celom biskvitu.
Zagrejati slatku pavlaku i ulje, a potom dodati izlomljenu čokoladu i sve lepo sjediniti. Čokoladom preliti kokač i ohladiti.
Sastojci
Za 15 osoba
2 komad/a Jaje
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
12 supena kašika Šećer
12 supena kašika Ulje
12 supena kašika Mleko
14 supena kašika Brašno
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a Zaleđena pa narendana narandža
125 ml Voda
100 g Šećer
2 supena kašika Džem od kajsije
100 ml Slatka pavlaka
100 g Čokolada za kuvanje
2 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umutiti jaja i šećer. Zatim umešati ulje, mleko i dodati brašno pomešano sa pecivom. U posudu za pečenje dimenzije 22/32 (obloženu pek papirom) izliti pripremljenu smešu i peći na 180 stepeni 25 minuta. Ohlađen biskvit preseći na poka po dužini i taj gornji deo biskvita izmrviti. Od donjeg dela biskvita odvojiti papir i biskvit vratiti u sud u kojem se pekao.
U posudi do ključanja zagrejte vodu i šećer pa dodati džem, narandžu i izmrvljen biskvit. Dobijenu smešu rasporediti po celom biskvitu.
Zagrejati slatku pavlaku i ulje, a potom dodati izlomljenu čokoladu i sve lepo sjediniti. Čokoladom preliti kokač i ohladiti.
Prijatno 🧑🏻🍳.
Tagovi