Sastojci

Za 15 osoba

Sastojci za biskvit

2 komad/a Jaje

12 supena kašika Šećer

12 supena kašika Ulje

12 supena kašika Mleko

14 supena kašika Brašno

Sastojci za fil

1 komad/a Zaleđena pa narendana narandža

125 ml Voda

100 g Šećer

2 supena kašika Džem od kajsije

Preliv

100 ml Slatka pavlaka

100 g Čokolada za kuvanje

2 supena kašika Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Umutiti jaja i šećer. Zatim umešati ulje, mleko i dodati brašno pomešano sa pecivom. U posudu za pečenje dimenzije 22/32 (obloženu pek papirom) izliti pripremljenu smešu i peći na 180 stepeni 25 minuta. Ohlađen biskvit preseći na poka po dužini i taj gornji deo biskvita izmrviti. Od donjeg dela biskvita odvojiti papir i biskvit vratiti u sud u kojem se pekao.

U posudi do ključanja zagrejte vodu i šećer pa dodati džem, narandžu i izmrvljen biskvit. Dobijenu smešu rasporediti po celom biskvitu.

Zagrejati slatku pavlaku i ulje, a potom dodati izlomljenu čokoladu i sve lepo sjediniti. Čokoladom preliti kokač i ohladiti.

Prijatno 🧑🏻‍🍳.