Umesiti meko testo od navedenih sastojaka, podeliti ga na 2 jednaka dela , umotati svaki u providnu foliju i ostaviti u frižideru da se ohladi oko 1 sat.
Za to vreme, napraviti fil:
Izmutiti žumanac, šećer, vanil šećer i gustin, sa malo mleka. ostatk mleka staviti da provri, pa dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre i umešati mleveni mak.
Uzeti testo iz frižider, i obe polovine razvaljati na posebnom papiru za pečenje, u pravougaonik veličine pleha ( oko 20x30cm). Jednu koru, zajedno sa papirom staviti u pleh, izbockati viljuškom, premazati filom, pa preko fila staviti drugu koru ( pomoću papira za pečenje je preneti direktno, pa odlepiti papir).
Peći na 180 stepeni, oko 20-25min, dok korica ne porumeni.
Kad izvadite kolač iz rerne, preko njega prelijte toplu glazuru od prethodno otopljene bele čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 25 osoba
100 g Svinjska mast
1 komad/a Jaje
100 g Šećer
100 g Kisela pavlaka
300 g Brašno
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
300 ml Mleko
50 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 komad/a Žumance
100 g Mleveni mak
150 g Bela čokolada
4 supena kašika Ulje ili rastopljeni margarin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Umesiti meko testo od navedenih sastojaka, podeliti ga na 2 jednaka dela , umotati svaki u providnu foliju i ostaviti u frižideru da se ohladi oko 1 sat.
Za to vreme, napraviti fil:
Izmutiti žumanac, šećer, vanil šećer i gustin, sa malo mleka. ostatk mleka staviti da provri, pa dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne, uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre i umešati mleveni mak.
Uzeti testo iz frižider, i obe polovine razvaljati na posebnom papiru za pečenje, u pravougaonik veličine pleha ( oko 20x30cm). Jednu koru, zajedno sa papirom staviti u pleh, izbockati viljuškom, premazati filom, pa preko fila staviti drugu koru ( pomoću papira za pečenje je preneti direktno, pa odlepiti papir).
Peći na 180 stepeni, oko 20-25min, dok korica ne porumeni.
Kad izvadite kolač iz rerne, preko njega prelijte toplu glazuru od prethodno otopljene bele čokolade.
Tagovi