Polovinu oraha u blenderu sitno sameljite a polovinu malo krupnije. Keks takođe sitno sameljite u blenderu. U jednu posudu umutite žumanca sa prah šećerom i vanilom, dodajte orahe i keks, zatim margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno rukama dobro umesite.
Uzimajte po malo smese, oblikujte štanglice i ređajte ih u pleh. Pleh stavite u frižider na desetak minuta. Za to vreme umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer, pa kada dobijete čvrst šam stavljajte ga u špric za tolumbe i istiskujte na svaku štanglicu. Štanglice pecite u zagrejanoj rerni na 180 st desetak minuta a zatim na 150 st. još dvadesetak minuta, tj. dok ne porumeni odozgo.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 9 osoba
500 gr oraha
300 gr keksa
4 kom. jaja
100 gr margarina
3 kašike C Šećer u prahu 250g
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
12 kašika šećera
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Polovinu oraha u blenderu sitno sameljite a polovinu malo krupnije. Keks takođe sitno sameljite u blenderu. U jednu posudu umutite žumanca sa prah šećerom i vanilom, dodajte orahe i keks, zatim margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno rukama dobro umesite.
Uzimajte po malo smese, oblikujte štanglice i ređajte ih u pleh. Pleh stavite u frižider na desetak minuta. Za to vreme umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer, pa kada dobijete čvrst šam stavljajte ga u špric za tolumbe i istiskujte na svaku štanglicu. Štanglice pecite u zagrejanoj rerni na 180 st desetak minuta a zatim na 150 st. još dvadesetak minuta, tj. dok ne porumeni odozgo.
Tagovi