Za 6 osoba
1, 5 kg sušenog šarana
1 kg krompira
1 komad/a šargarepe
1 komad/a belog luka (čen)
2 komad/a crvenog luka
prstohvat malo soli
1 kafena kašičica bibera
Priprema šarana
Pošto je šaran kupljen već pripremljen, bez glave, nije trebalo ništa seći.
A inače ako je čitav,potrebno je da mu se odseče rep i glava, pa ga onda oprati i ostaviti da stoji u mlakoj vodi oko 30 minuta.
Priprema priloga i pečenje šarana
Dok se šaran namače, oguliti krompire i narezati na kolutove.
Tako narezani krompir staviti u lagano nauljenu tepsiju za pečenje.
Dodati mu crni luk, beli luk, šargarepu,peršun po želji, pa posoliti i pobiberiti
Šarana ocediti, obrisati i staviti na krompir.
Dodati malo vode, pa peći oko pola sata na 200 C.
Izvaditi šarana, izrezati ga, a krompir nastaviti peći dok ne postane reš.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 6 osoba
1, 5 kg sušenog šarana
1 kg krompira
1 komad/a šargarepe
1 komad/a belog luka (čen)
2 komad/a crvenog luka
prstohvat malo soli
1 kafena kašičica bibera
Priprema
Priprema šarana
Pošto je šaran kupljen već pripremljen, bez glave, nije trebalo ništa seći.
A inače ako je čitav,potrebno je da mu se odseče rep i glava, pa ga onda oprati i ostaviti da stoji u mlakoj vodi oko 30 minuta.
Priprema priloga i pečenje šarana
Dok se šaran namače, oguliti krompire i narezati na kolutove.
Tako narezani krompir staviti u lagano nauljenu tepsiju za pečenje.
Dodati mu crni luk, beli luk, šargarepu,peršun po želji, pa posoliti i pobiberiti
Šarana ocediti, obrisati i staviti na krompir.
Dodati malo vode, pa peći oko pola sata na 200 C.
Izvaditi šarana, izrezati ga, a krompir nastaviti peći dok ne postane reš.
Tagovi