Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati jogurt, ulje i sve dobro izmešati. Kašikom umešati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i mlevenu plazmu.
U papirnu korpice staviti kašiku testa i u svaki staviti kašičicu malina i borovnica. Tako popuniti sve korpice ili kalupove i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 18 osoba
4 komad/a Jaja
1 šolja šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
3 šolje Brašno T-400
5 supena kašika mlevene plazme
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 šolja malina
1 šolja borovnica
Naši proizvodi
Priprema
mafini
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati jogurt, ulje i sve dobro izmešati. Kašikom umešati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i mlevenu plazmu.
U papirnu korpice staviti kašiku testa i u svaki staviti kašičicu malina i borovnica. Tako popuniti sve korpice ili kalupove i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Tagovi