Sastojci

Za 42 osoba

Za pripremu

1 kg brašna

0,5 litre vode

1 kocka kvasca

1 kašika soli

1 kašika šećera

2 dcl ulja

Za fil

1 manji praziluk

400 gr mlevenog mesa

Za premazivanje

100 gr margarina

Priprema

Za pripremu

Za fil: Praziluk isecite na sitno pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i propržite.

Kvasac izmrvite u brašno, dodajte vodu, ulje, so i šećer pa umesite glatko testo. Razvucite ga u duguljastu formu pa ga secite na kolutove kao rolat. Od svakog koluta formirajte kuglice veličine nešto veće od oraha. Svaku kuglice rastanjite, pospite malo mlevenog mesa pa urolajte u kiflicu. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje pa ostavite da narastaju oko 30 minuta. Nakon toga stavite u rernu i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada su pečene na tihoj vatri rastopite margarin i njime prelijte vruće kiflice.