Za fil: Praziluk isecite na sitno pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i propržite.
Kvasac izmrvite u brašno, dodajte vodu, ulje, so i šećer pa umesite glatko testo. Razvucite ga u duguljastu formu pa ga secite na kolutove kao rolat. Od svakog koluta formirajte kuglice veličine nešto veće od oraha. Svaku kuglice rastanjite, pospite malo mlevenog mesa pa urolajte u kiflicu. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje pa ostavite da narastaju oko 30 minuta. Nakon toga stavite u rernu i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada su pečene na tihoj vatri rastopite margarin i njime prelijte vruće kiflice.
Sastojci
Za 42 osoba
1 kg brašna
0,5 litre vode
1 kocka kvasca
1 kašika soli
1 kašika šećera
2 dcl ulja
1 manji praziluk
400 gr mlevenog mesa
100 gr margarina
Priprema
Za pripremu
Za fil: Praziluk isecite na sitno pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, začinite po ukusu i propržite.
Kvasac izmrvite u brašno, dodajte vodu, ulje, so i šećer pa umesite glatko testo. Razvucite ga u duguljastu formu pa ga secite na kolutove kao rolat. Od svakog koluta formirajte kuglice veličine nešto veće od oraha. Svaku kuglice rastanjite, pospite malo mlevenog mesa pa urolajte u kiflicu. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje pa ostavite da narastaju oko 30 minuta. Nakon toga stavite u rernu i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada su pečene na tihoj vatri rastopite margarin i njime prelijte vruće kiflice.