Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).
Testo
Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min.
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Nadev
Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru.
Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.
Natapanje
Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.
Dekorisanje
Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.
Napomena
Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa.
Raffaello® kuglice se najlakše režu ako su hladne.
Sastojci
Za 12 osoba
100 g brašna
100 g bele čokolade
1 puna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 g kokosovog brašna
2 kom jaja
75 g šećera
75 ml ulja (npr. suncokretovog)
100 ml mleka
50 g badema (naseckanog u obliku štapića)
300 g Rafaello kuglica
400 ml slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfix
3 kašike šećera u prahu
2-3 kašike likera od kokosa
250 g slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
50 g bele čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Pleh i rerna
Pripremite:
Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm);
malo masnoće;
papir za pečenje;
Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).
Testo
Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min.
Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Nadev
Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru.
Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.
Natapanje
Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.
Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.
Dekorisanje
Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.
Napomena
Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa.
Raffaello® kuglice se najlakše režu ako su hladne.
Tagovi