Sastojci

Za 12 osoba

Testo

100 g brašna

100 g bele čokolade

100 g kokosovog brašna

2 kom jaja

75 g šećera

75 ml ulja (npr. suncokretovog)

100 ml mleka

Nadev

50 g badema (naseckanog u obliku štapića)

300 g Rafaello kuglica

400 ml slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

Natapanje

2-3 kašike likera od kokosa

Krem

250 g slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

Dekoracija

50 g bele čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Pleh i rerna

Pripremite:

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm);

malo masnoće;

papir za pečenje;

Za testo grubo naseckajte belu čokoladu i otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje, a obruč namastite s malo masnoće. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh na 160°C).

Testo

Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i otopljenu čokoladu. Sve zajedno mikserom (metlicama) umesite u glatko testo, mešajući najpre kratko na najnižoj, a potom dve minute na najvećoj brzini. Testo stavite u kalup za torte i poravnajte. Kalup stavite na rešetku (donji nivo) u rerun I pecite 25 min.

Odvojite obruč kalupa za torte i uklonite ga. Testo s papirom za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Nadev

Bademe u neprijanjajućem tiganju prepecite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjiru.

Za ukrašavanje ostavite 6 Raffaello® kuglica sa strane koje će vam trebati kasnije. Preostale kuglice iz pakovanja podelite nožem svaku na 4 komada i stavite u veliku činiju. Pavlaku s Kremfixom i šećerom u prahu čvrsto umutite. Umućenu pavlaku i bademe pomešajte s prepolovljenim komadićima Raffaello® kuglica.

Natapanje

Povucite papir za pečenje s testa. Testo stavite na tacnu za tortu i natopite kokosovim likerom. Nadev namažite na podlogu u obliku kupole.

Slatku pavlaku i šećer u prahu stavite u posudu te čvrsto umutite mikserom (metlicama). Dobijeni krem premažite po torti u obliku talasa.

Dekorisanje

Prepolovite 6 Raffaello® kuglica i ukrasite tortu. Nožem za guljenje povrća naribajte  čokoladu; dekorativno je raspodelite po torti. Tortu do posluživanja stavite u frižider.

Napomena

Za bezalkoholnu varijantu izostavite liker od kokosa.

Raffaello® kuglice se najlakše režu ako su hladne.