Za 4 osoba
4 komad/a Pileći batak sa karabatakom
1 supena kašika Suvi začin
3 komad/a Crni luk
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Paprika
1 kesica/e Piletina 4 vrste sira
2,5 dl Pavlaka za kuvanje
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
KORAK 1
Očistiti i pripremiti povrće.
Luk i papriku iseckati sitno.
Šargarepu iseći na kolutove.
KORAK 2
Batak i karabatak odvojiti,pa svaki komad istrljati sa suvim začinom..
KORAK 3
Ušerpu sipati ulje i staviti da se zagreje.
Dodati povrće i dinstati 10 minuta.
Zatim dodati meso.
KORAK 4
Meso dinstati pola sata,dok ne omekša.Dodavati po malo vodu.Dodati malo suvog začina.
Izvaditi meso na tanjir.
KORAK 5
Pomešati sadržaj kesice"piletina 4 vrste sira "i gustin,pa razmutiti sa pavlakom za kuvanje.
Lagano sipati u šerpu i mešati dok se sos ne zgusne.
Posoliti po ukusu.
KORAK 6
Na tanjir servirati pire krompir i meso,pa preliti sa pripremljenim sosom.
Odlično ide i čaša vina.
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a Pileći batak sa karabatakom
1 supena kašika Suvi začin
3 komad/a Crni luk
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Paprika
1 kesica/e Piletina 4 vrste sira
2,5 dl Pavlaka za kuvanje
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
Naši proizvodi
Priprema
KORAK 1
Očistiti i pripremiti povrće.
Luk i papriku iseckati sitno.
Šargarepu iseći na kolutove.
KORAK 2
Batak i karabatak odvojiti,pa svaki komad istrljati sa suvim začinom..
KORAK 3
Ušerpu sipati ulje i staviti da se zagreje.
Dodati povrće i dinstati 10 minuta.
Zatim dodati meso.
KORAK 4
Meso dinstati pola sata,dok ne omekša.Dodavati po malo vodu.Dodati malo suvog začina.
Izvaditi meso na tanjir.
KORAK 5
Pomešati sadržaj kesice"piletina 4 vrste sira "i gustin,pa razmutiti sa pavlakom za kuvanje.
Lagano sipati u šerpu i mešati dok se sos ne zgusne.
Posoliti po ukusu.
KORAK 6
Na tanjir servirati pire krompir i meso,pa preliti sa pripremljenim sosom.
Odlično ide i čaša vina.
Tagovi