Sastojci

Za 4 osoba

POTREBNI SASTOJCI

4 komad/a Pileći batak sa karabatakom

1 supena kašika Suvi začin

3 komad/a Crni luk

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a Paprika

1 kesica/e Piletina 4 vrste sira

2,5 dl Pavlaka za kuvanje

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

Naši proizvodi

Priprema

KORAK 1

Očistiti i pripremiti povrće.

Luk i papriku iseckati sitno.

Šargarepu iseći na kolutove.

KORAK 2

Batak i karabatak odvojiti,pa svaki komad istrljati sa suvim začinom..

KORAK 3

Ušerpu sipati ulje i staviti da se zagreje.

Dodati povrće i dinstati 10 minuta.

Zatim dodati meso.

KORAK 4

Meso dinstati pola sata,dok ne omekša.Dodavati po malo vodu.Dodati malo suvog začina.

Izvaditi meso na tanjir.

KORAK 5

Pomešati sadržaj kesice"piletina 4 vrste sira "i gustin,pa razmutiti sa pavlakom za kuvanje.

Lagano sipati u šerpu i mešati dok se sos ne zgusne.

Posoliti po ukusu.

KORAK 6

Na tanjir servirati pire krompir i meso,pa preliti sa pripremljenim sosom.

Odlično ide i čaša vina.