Za 40 osoba
500 g Brašno T-400
250-300 g masti
200-250 g mlevenih badema
100 g šećera
2 komad/a žumanca
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
150 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Badem gurabije
Umutite mst sa šećerom i polako dodavajte žumanca, vanilin šećer, brašno promešano s praškom za pecivo i mlevenim orasima.
Od mase pravite manje kuglice i stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kad su keksići gotovi ostavite ih da se malo ohlade, uvaljate u šećer u prahu.
Ukoliko držite u zatvorenoj kutiji mogu da stoje i do mesec dana
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 40 osoba
500 g Brašno T-400
250-300 g masti
200-250 g mlevenih badema
100 g šećera
2 komad/a žumanca
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kesica/e C Vanilin šećer
150 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Naši proizvodi
Priprema
Badem gurabije
Umutite mst sa šećerom i polako dodavajte žumanca, vanilin šećer, brašno promešano s praškom za pecivo i mlevenim orasima.
Od mase pravite manje kuglice i stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kad su keksići gotovi ostavite ih da se malo ohlade, uvaljate u šećer u prahu.
Ukoliko držite u zatvorenoj kutiji mogu da stoje i do mesec dana
Tagovi