Na ulju nekoliko minuta propržite mleveno meso, zatim dodajte sitno iseckan crni luk, pržite još 3-4 minuta, uz mešanje, pa dodajte crvenu papiku sečenu na tanke kolutove. Nakon minut-dva ubacite rendan kupus, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku i sok od paradajza.
Sve dobro izmešajte, poklopite i nastavite da pržite (dinstate) još tridesetak minuta na laganoj vatri. Povremeno promešajte.
Kada jelo ostane skoro bez tečnosti, sklonite ga sa vatre i poslužite.
Sastojci
Za 4 osoba
oko 1,5 kg svežeg kupusa
oko 300 gr mešanog ml. mesa
50 ml ulja
1 veća glavica crnog luka
1 komad crvene sveže paprike
po ukusu so, biber, suvi začin
5-6 kašika soka (sosa) paradajza
1 kašika al. paprike
Priprema
kupusa:
Na ulju nekoliko minuta propržite mleveno meso, zatim dodajte sitno iseckan crni luk, pržite još 3-4 minuta, uz mešanje, pa dodajte crvenu papiku sečenu na tanke kolutove. Nakon minut-dva ubacite rendan kupus, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku i sok od paradajza.
Sve dobro izmešajte, poklopite i nastavite da pržite (dinstate) još tridesetak minuta na laganoj vatri. Povremeno promešajte.
Kada jelo ostane skoro bez tečnosti, sklonite ga sa vatre i poslužite.
Tagovi