U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga. Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr plazma keksa
300 gr lisele pavlake
7 kašike C Šećer u prahu 250g
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
180 gr C Šlag classic
2,5 dl kisele vode ili mleka
po potrebi soka od višanja za umakanje keksa
300-400 gr višanja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga. Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.
Tagovi