Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

300 gr plazma keksa

300 gr lisele pavlake

2,5 dl kisele vode ili mleka

po potrebi soka od višanja za umakanje keksa

300-400 gr višanja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

  U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.

Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga. Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.