Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza

Sastojci

Za 12 osoba

smesu:

4 kom. jaja

9 kašika šećera

20 kašika mleka

300 gr mlevenog plazma keksa

preliv:

1,5 l mleka

150 gr šećera

Naši proizvodi

Priprema

koha:

 Odvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Kada se sav šećer rastopi, dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom još minut-dva a zatim dodajte mleko, griz, keks i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, sipajte u odgovarajući pleh koji ste predhodno podmazali uljem i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st.oko pola sata (zavisno od rerne).

Za to vreme u sud sipajte šećer da se otopi i kada dobije karamel boju, dodajte mleko i vanilu pa kuvajte dok se sav šećer ne istopi. 

Pečen koh izvadite iz rerne i odmah ga prelijte vrelim prelivom. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, zatim ga secite na željene kocke i poslužite.