Odvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Kada se sav šećer rastopi, dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom još minut-dva a zatim dodajte mleko, griz, keks i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, sipajte u odgovarajući pleh koji ste predhodno podmazali uljem i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st.oko pola sata (zavisno od rerne).
Za to vreme u sud sipajte šećer da se otopi i kada dobije karamel boju, dodajte mleko i vanilu pa kuvajte dok se sav šećer ne istopi.
Pečen koh izvadite iz rerne i odmah ga prelijte vrelim prelivom. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, zatim ga secite na željene kocke i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 12 osoba
4 kom. jaja
9 kašika šećera
20 kašika mleka
5 kašike C Pšenični griz 250g
300 gr mlevenog plazma keksa
1 kesica C Prašak za pecivo
1,5 l mleka
150 gr šećera
1 kesica C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
koha:
Odvojte belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte šećer. Kada se sav šećer rastopi, dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom još minut-dva a zatim dodajte mleko, griz, keks i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite, sipajte u odgovarajući pleh koji ste predhodno podmazali uljem i posuli brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st.oko pola sata (zavisno od rerne).
Za to vreme u sud sipajte šećer da se otopi i kada dobije karamel boju, dodajte mleko i vanilu pa kuvajte dok se sav šećer ne istopi.
Pečen koh izvadite iz rerne i odmah ga prelijte vrelim prelivom. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, zatim ga secite na željene kocke i poslužite.
Tagovi