Dobro izmešati (da ne ostanu grudvice) 70 g brašna i 125 g margarina.
Zatim od 130 g brašna, 1 kašike šećera, 1 žumanceta, 1 kašike sirćeta, 1 kašike ruma i malo soli zamesiti sa vodom meko testo. Ovo testo tanko razviti i preko njega premazati pripremljen margarin tako da gornji deo testa u širini šake ostane nenamazan. Testo tri puta presaviti u razmacima od 1h (desni kraj razvijenog i premazanog testa presavije se do polovine, levi kraj se prebaci preko njega, donji kraj se presavije do polovine a gornji preko njega).
Ovo testo umesiti uveče i ostaviti na hladnom mestu a sutradan izvaditi i peći.
Testo razviti u dužini tepsije i toliko široko da se u sredini može staviti preliv, dok se krajevi prebace tako da se dodiruju u sredini. Pre nego što se stavi preliv razvijeno testo posuti grizom, preko toga rasporediti rendane jabuke i posuti šećerom. Krajeve (pre nego što se prebace preko fila) malo zaseći u razmaku od po 2 prsta.
Staviti testo u tepsiju, premazati ga razmućenim žumancetom (ivica se ne maže) i staviti da se peče na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
Pečeno testo iseći i dok je još toplo posuti vanilin šećerom.
Sastojci
Za 20 osoba
70 gr brašna
125 gr margarina
130 gr brašna
1 žumance
1 kašika šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika Dr. Oetker Aroma rum
malo soli
malo C Pšenični griz 250g
5-6 rendanih jabuka
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Dobro izmešati (da ne ostanu grudvice) 70 g brašna i 125 g margarina.
Zatim od 130 g brašna, 1 kašike šećera, 1 žumanceta, 1 kašike sirćeta, 1 kašike ruma i malo soli zamesiti sa vodom meko testo. Ovo testo tanko razviti i preko njega premazati pripremljen margarin tako da gornji deo testa u širini šake ostane nenamazan. Testo tri puta presaviti u razmacima od 1h (desni kraj razvijenog i premazanog testa presavije se do polovine, levi kraj se prebaci preko njega, donji kraj se presavije do polovine a gornji preko njega).
Ovo testo umesiti uveče i ostaviti na hladnom mestu a sutradan izvaditi i peći.
Testo razviti u dužini tepsije i toliko široko da se u sredini može staviti preliv, dok se krajevi prebace tako da se dodiruju u sredini. Pre nego što se stavi preliv razvijeno testo posuti grizom, preko toga rasporediti rendane jabuke i posuti šećerom. Krajeve (pre nego što se prebace preko fila) malo zaseći u razmaku od po 2 prsta.
Staviti testo u tepsiju, premazati ga razmućenim žumancetom (ivica se ne maže) i staviti da se peče na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
Pečeno testo iseći i dok je još toplo posuti vanilin šećerom.