Sastojci

Za 2 osoba

Materijal

1 kg tikvica

1 srednja Ŕargarepa

1 glavica belog luka

2 crvene paprike

2 ljute papričice

2 supena kaŔika ravne soli

2 supena kaÅ”ika Å”ećera

10 zrna bibera

2 lista lovora

1/2 veze perŔuna

60 ml alkoholnog sirćeta

Priprema

1.

Tikvice oprati i iseći na četvrtine.Å argarepu oprati,oljuÅ”titi i iseći na četvrtine.Beli luk očistiti i iseći na krupnije komade.Papriku oprati i iseći na kocke ,a papričicu oprati i iseći na kolutove.Sve to staviti u vanglicu.Preko toga staviti so,Å”ećer,biber,sirće i seckani perÅ”un.PromeÅ”ati i ostaviti da odstoji 90 minuta(meÅ”ajući na svakih 20 min.).

2.

Posle 90 minuta uzeti 2 tegle i u svaku staviti po lovorov list ,pa onda sipati tikvice.Naliti ih sokom koji su pustile i zatvoriti tegle.Tegle staviti u tepsiju i pasterizovati ih na 90 minuta na 90°C.Ostaviti ih u rerni da se skoz ohlade pa ih odneti u podrum do posluženja.