Butkicu staviti u dublji sud sa vodom, tako da se prekrije cela butkica. Kuvati dobra 2 sata.
Krompir oprati i u ljusci staviti da se kuva. Probati nožem ili viljuškom da li je krompir kuvan i ostaviti ga da se dobro ohladi.
U pekač staviti malo ulja i rasporediti butkicu, začiniti je, pouljiti od gore pa zapeći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Crveni luk iseći na šnite, mladi luk iseći na krugove staviti ulje, sirće i začine. Sve pomešati. Krompir oguliti i seći na krupnije kolutove. Sve polako izmešati.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
1 veća komad/a Dimljena svinjska butkica
po potrebi Voda
po ukusu So, biber, začini, granule belog luka..
po potrebi Ulje
4 veća komad/a Krompir
po potrebi Voda
nekoliko supena kašika Ulje
2-3 kafena kašičica Sirće
2 manja komad/a Crveni luk
1 veza Mladi luk
po ukusu So, biber, začini...
Priprema
Priprema i postupak
Butkicu staviti u dublji sud sa vodom, tako da se prekrije cela butkica. Kuvati dobra 2 sata.
Krompir oprati i u ljusci staviti da se kuva. Probati nožem ili viljuškom da li je krompir kuvan i ostaviti ga da se dobro ohladi.
U pekač staviti malo ulja i rasporediti butkicu, začiniti je, pouljiti od gore pa zapeći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Crveni luk iseći na šnite, mladi luk iseći na krugove staviti ulje, sirće i začine. Sve pomešati. Krompir oguliti i seći na krupnije kolutove. Sve polako izmešati.
Odličan ručak. Ide super uz dobro pivo.
Tagovi