Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

ručak

1 veća komad/a Dimljena svinjska butkica

po potrebi Voda

po ukusu So, biber, začini, granule belog luka..

po potrebi Ulje

Još

4 veća komad/a Krompir

po potrebi Voda

nekoliko supena kašika Ulje

2-3 kafena kašičica Sirće

2 manja komad/a Crveni luk

1 veza Mladi luk

po ukusu So, biber, začini...

Priprema

Priprema i postupak

Butkicu staviti u dublji sud sa vodom, tako da se prekrije cela butkica. Kuvati dobra 2 sata.

Krompir oprati i u ljusci staviti da se kuva. Probati nožem ili viljuškom da li je krompir kuvan i ostaviti ga da se dobro ohladi.

U pekač staviti malo ulja i rasporediti butkicu, začiniti je, pouljiti od gore pa zapeći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Crveni luk iseći na šnite, mladi luk iseći na krugove staviti ulje, sirće i začine. Sve pomešati. Krompir oguliti i seći na krupnije kolutove. Sve polako izmešati.

Odličan ručak. Ide super uz dobro pivo.