Luk, šargarepu i paškanat sitno iseckati i propržiti na ulju par minuta. Meso iseckati na kockice i ubaciti kad se povrće isprži i dodati sve navedene začine, a zatim naliti malo vode i kuvati nekih sat vremena. Nakon što je meso skuvano (probajte jedno parče, mora biti potpuno mekano) dodati kašiku brašna i neprestano mešati da se ne stvore grudvice, zatim postepeno dodavati vodu potrebno je 1,5 l vode. Ostaviti da ključa nekih 15 minuta na srednjoj temperaturi. U posudu umutiti jaje i pavlaku, ubaciti u čorbu i neprestano mešati da se žumance ne bi zgrudvalo.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Juneća ruža
1 komad/a Crni luk
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Paškanat
1 komad/a Jaja
2 supena kašika Kisela pavlaka
/ malo So, biber, biljni začin , lovorov list
Priprema
.
Luk, šargarepu i paškanat sitno iseckati i propržiti na ulju par minuta. Meso iseckati na kockice i ubaciti kad se povrće isprži i dodati sve navedene začine, a zatim naliti malo vode i kuvati nekih sat vremena. Nakon što je meso skuvano (probajte jedno parče, mora biti potpuno mekano) dodati kašiku brašna i neprestano mešati da se ne stvore grudvice, zatim postepeno dodavati vodu potrebno je 1,5 l vode. Ostaviti da ključa nekih 15 minuta na srednjoj temperaturi. U posudu umutiti jaje i pavlaku, ubaciti u čorbu i neprestano mešati da se žumance ne bi zgrudvalo.
Tagovi