Za 8 osoba
100 ml mleko
100 ml jogurt
100 ml voda
50 ml ulje
1 kafena kašičica so
1/2 kafena kašičica šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
oko 600 g brašno T-400
Za testo:
Dr.Oetker suvi kvasac usuti u mlako mleko,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac,dodati mlaku vodu,jogurt,ulje,posoliti i postepeno dodavati brašno,te zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Zatim:
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste(oko 30 minuta).
Nakon toga:
Trsto zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta,premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Sledeći korak:
Pečen hleb uzvaditi iz rerne.
Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu.
Ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Hleb seći na kriške i poslužiti.
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza
Sastojci
Za 8 osoba
100 ml mleko
100 ml jogurt
100 ml voda
50 ml ulje
1 kafena kašičica so
1/2 kafena kašičica šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
oko 600 g brašno T-400
Naši proizvodi
Priprema
Za testo:
Dr.Oetker suvi kvasac usuti u mlako mleko,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U odgovarajuću posudu usuti nadošli kvasac,dodati mlaku vodu,jogurt,ulje,posoliti i postepeno dodavati brašno,te zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Zatim:
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,formirati oblik valjka i staviti u kalup obložen pek-papirom.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste(oko 30 minuta).
Nakon toga:
Trsto zarezati oštrim nožem na nekoliko mesta,premazati vodom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Sledeći korak:
Pečen hleb uzvaditi iz rerne.
Zatim:
Hleb izručiti iz kalupa i uviti u čistu kuhinjsku krpu.
Ostaviti da se prohladi.
Posluživanje:
Hleb seći na kriške i poslužiti.
Prijatno!
Tagovi