Sastojci

Za 6 osoba

Za pripremu crvenog sosa

3 glavice crnog luka

1 kg mešanog mlevenog mesa

1,5 litar kuvanog paradajza

1 kašika šećera

1 lovorov list

po ukusu bosiljak, ruzmarin

po ukusu so, mleveni crni biber

Za pripremu bešamel sosa

60 gr putera

60 gr brašna

4 čaše mleka

po ukusu so, biber

I još

1 pakovanje testa za lazanje

300 gr kačkavalja

Priprema

Za pripremu

Za crveni sos na ulju propržite sitno iseckani crni luk, dodajte meso, posolite, pobiberite i dinstajte 10-tak minuta. Nakon toga prospite vodu koju je pustilo meso, nalijte sok od paradajza, dodajte lovorov list, bosiljak i ruzmarin po ukusu. Dodajte so i biber i suvi biljni začin, stavite 1 malu kašičicu šećera i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.

 

Za pripremu

Za bešamel sos u dublji sud stavite puter da se rastopi. Zatim u puter sipajte brašno i mešajte,kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i energično mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

 

Kore za lazanje na kratko probarite.

 

 

Za pripremu

Dublji pleh premažite uljem i po dnu poređajte kore za lazanje da popunite celu površinu. Preko kora stavite trećinu pripremljenog mesa, preko trećinu pripreljenogbašemel sosa, narendajte kačkavalj, ponovite isti postupak još dva puta tako da završite sa rendanim kačkavaljem.

 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta. Pred kraj pečenja izvadite iz rerne, narendajte još malo kačkavalja, vratite na par minuta u rernu i izvadite. Ostavite 10 minuta da se lazanje malo prohlade, secite na kocke i poslužite.