Peršun i beli luk sitno isecite. Meso isecite na šnicle, rastanjite ih, posolite, pobiberite i ispržite na zagrejanom ulju. Kada se isprže sa obe strane stavite ih na tanjir. Na preostaloj masnoći ispržite brašno, promešajte a kada dobije zlatnu boju dodajte isečeni beli luk, kečap, paradajz sos, vino, ajvar i isečeni peršun. Sipajte 250 ml vode, posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina i promešajte. Polovinu sosa stavite u vatrostalnu posudu, na njega poređajte šnicle i dodajte preostali sos. Prekriijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove servirajte ih uz pomfrit ili drugi prilog po želji i služite.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg svinjske krtine
200 ml soka od paradajza
po potrebi peršuna
2 kašike brašna
2 kašike ajvara
100 ml kečapa
5 čena belog luka
1 kašika mešavine začina
150 ml crnog vina
po potrebi ulje
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Peršun i beli luk sitno isecite. Meso isecite na šnicle, rastanjite ih, posolite, pobiberite i ispržite na zagrejanom ulju. Kada se isprže sa obe strane stavite ih na tanjir. Na preostaloj masnoći ispržite brašno, promešajte a kada dobije zlatnu boju dodajte isečeni beli luk, kečap, paradajz sos, vino, ajvar i isečeni peršun. Sipajte 250 ml vode, posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina i promešajte. Polovinu sosa stavite u vatrostalnu posudu, na njega poređajte šnicle i dodajte preostali sos. Prekriijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove servirajte ih uz pomfrit ili drugi prilog po želji i služite.