Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

1 kg svinjske krtine

200 ml soka od paradajza

po potrebi peršuna

2 kašike brašna

2 kašike ajvara

100 ml kečapa

5 čena belog luka

1 kašika mešavine začina

150 ml crnog vina

po potrebi ulje

po ukusu so, mleveni crni biber

Priprema

Za pripremu

 

Peršun i beli luk sitno isecite. Meso isecite na šnicle, rastanjite ih, posolite, pobiberite i ispržite na zagrejanom ulju. Kada se isprže sa obe strane stavite ih na tanjir. Na preostaloj masnoći ispržite brašno, promešajte a kada dobije zlatnu boju dodajte isečeni beli luk, kečap, paradajz sos, vino, ajvar i isečeni peršun. Sipajte 250 ml vode, posolite, pobiberite, nanesite mešavinu začina i promešajte. Polovinu sosa stavite u vatrostalnu posudu, na njega poređajte šnicle i dodajte preostali sos. Prekriijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta na 200 stepeni. Kada su gotove servirajte ih uz pomfrit ili drugi prilog po želji i služite.