FRITULE Sjediniti 1 jaje, 180ml jogurta, 1 rum šećer, 1 vanil šećer,3 kašike šećera i 1 kašiku rakije (ne oseti se, ona je tu da pokupi masnoću). U tu smesu dodati 200g brašna i pola praška za pecivo. Ostaviti pola sata u frižideru da smesa odmori. Napuniti kesu za šlag sa smesom, iseći joj vrh (prečnik oko 2cm)pa kesu okrenuti iznad ulja (peći na srednjoj temperaturi, kad ubacite kraj drvene varjače u ulje a oko drške izlaze sitni mehurići spremno je za pečenje) kuhinjske makaze umočiti u ulje pa presecati testo. Fritule same isplivaju i okreću se u ulju, kada poprime zlatno braon boju, vaditi ih na salvete ili ibrus da se procede. Posuti fritule šećerom u prahu ili čokoladnim prelivom. Uživajte u ovoj izvrsnoj poslastici!
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Jaje
180 ml Jogurta
1 kesica/e Dr. Oetker Rum šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3 supena kašika Šećer
200 g Brašno T-500
1 supena kašika Rakija (po izboru)
1 prstohvat/a So
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
FRITULE Sjediniti 1 jaje, 180ml jogurta, 1 rum šećer, 1 vanil šećer,3 kašike šećera i 1 kašiku rakije (ne oseti se, ona je tu da pokupi masnoću). U tu smesu dodati 200g brašna i pola praška za pecivo. Ostaviti pola sata u frižideru da smesa odmori. Napuniti kesu za šlag sa smesom, iseći joj vrh (prečnik oko 2cm)pa kesu okrenuti iznad ulja (peći na srednjoj temperaturi, kad ubacite kraj drvene varjače u ulje a oko drške izlaze sitni mehurići spremno je za pečenje) kuhinjske makaze umočiti u ulje pa presecati testo. Fritule same isplivaju i okreću se u ulju, kada poprime zlatno braon boju, vaditi ih na salvete ili ibrus da se procede. Posuti fritule šećerom u prahu ili čokoladnim prelivom. Uživajte u ovoj izvrsnoj poslastici!
Tagovi