Odvojte belanca od žumanaca pa umutite belanca uz dodavanje šećera u šam a onda dodajte vanilu i 1 po 1 žumance. Mutite i dalje mikserom dok jaja ne pobele.
Pomešajte brašno sa kakaom i pecivom pa lagano umešajte u umućena jaja.
Izlijte smesu u papirom prekriven dugačak pleh i pecite oko 15 min. na 180 st.
PS. Ukoliko želite da ga koristite za rolat dok je vruć uvijte ga u krpu a ukoliko želite da ga koristite za tortu, možete ga uzduž prepoloviti na 2 dela.
Sastojci
Za 10 osoba
4 kom. jaja
7 kašika šećera
3 kašike mleka
3 kašike ulja
9 kašike brašna
2 kašike Dr. Oetker Kakao 80g
2 kašičice Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
biskvita:
Odvojte belanca od žumanaca pa umutite belanca uz dodavanje šećera u šam a onda dodajte vanilu i 1 po 1 žumance. Mutite i dalje mikserom dok jaja ne pobele.
Pomešajte brašno sa kakaom i pecivom pa lagano umešajte u umućena jaja.
Izlijte smesu u papirom prekriven dugačak pleh i pecite oko 15 min. na 180 st.
PS. Ukoliko želite da ga koristite za rolat dok je vruć uvijte ga u krpu a ukoliko želite da ga koristite za tortu, možete ga uzduž prepoloviti na 2 dela.
Tagovi