Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 8 osoba
Meso u komadu
3-5 kg
Teletina
2 supena kašika
Vegete
2-3 prstohvat/a
So
1 prstohvat/a
Biber
2-3 supena kašika
Svinjska mast
1 kafena kašičica
Ruzmarin
Prilog od povrća
2 kg
Krompir
5-6 komad/a
Šargarepa
1-2 komad/a
Sveza slatka paprika
Priprema
Priprema mesa
Iseći teletinu na krupnije komade, začiniti. Moze se začiniti i dan pre. U sač najpre staviti mast, dodati komade mesa, zapeći sa svih strana da dobije rumenu boju, po potrebi dodati malo vode, dinstati da meso odmekne...
Priprema povrća
Povrće oljuštiti, krompir iseći na krupnije kocke a šargarepa moze na kolutiće, paprika po zelji...
Kada je meso skoro gotovo dodati povrće malo dodati začina, sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša...
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 8 osoba
3-5 kg Teletina
2 supena kašika Vegete
2-3 prstohvat/a So
1 prstohvat/a Biber
2-3 supena kašika Svinjska mast
1 kafena kašičica Ruzmarin
2 kg Krompir
5-6 komad/a Šargarepa
1-2 komad/a Sveza slatka paprika
Priprema
Priprema mesa
Iseći teletinu na krupnije komade, začiniti. Moze se začiniti i dan pre. U sač najpre staviti mast, dodati komade mesa, zapeći sa svih strana da dobije rumenu boju, po potrebi dodati malo vode, dinstati da meso odmekne...
Priprema povrća
Povrće oljuštiti, krompir iseći na krupnije kocke a šargarepa moze na kolutiće, paprika po zelji...
Kada je meso skoro gotovo dodati povrće malo dodati začina, sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša...
Tagovi