Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa

Sastojci

Za 8 osoba

Meso u komadu

3-5 kg Teletina

2 supena kašika Vegete

2-3 prstohvat/a So

1 prstohvat/a Biber

2-3 supena kašika Svinjska mast

1 kafena kašičica Ruzmarin

Prilog od povrća

2 kg Krompir

5-6 komad/a Šargarepa

1-2 komad/a Sveza slatka paprika

Priprema

Priprema mesa

Iseći teletinu na krupnije komade, začiniti. Moze se začiniti i dan pre. U sač najpre staviti mast, dodati komade mesa, zapeći sa svih strana da dobije rumenu boju, po potrebi dodati malo vode, dinstati da meso odmekne...

Priprema povrća

Povrće oljuštiti, krompir iseći na krupnije kocke a šargarepa moze na kolutiće, paprika po zelji...

Kada je meso skoro gotovo dodati povrće malo dodati začina, sve zajedno dinstati dok povrće ne omekša...