Za 12 osoba
300 g Mlevenog svinjskog mesa
300 g Mlevenog junećeg mesa
1 supena kašika Začina C
1 prstohvat/a Bibera
3 Glavice Crnog luka srednje veličine
200 ml Ulja
Priprema pljeskavica
Sitno iseckati crni luk. Pomešati obe vrste mesa sa lukom. Dodati začin i biber. Dobro izmešati sve sastojke.
Formirati pljeskavice i pržiti u dobro zagrejanom ulju.
Pržene pljeskavice stavljati na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 12 osoba
300 g Mlevenog svinjskog mesa
300 g Mlevenog junećeg mesa
1 supena kašika Začina C
1 prstohvat/a Bibera
3 Glavice Crnog luka srednje veličine
200 ml Ulja
Priprema
Priprema pljeskavica
Sitno iseckati crni luk. Pomešati obe vrste mesa sa lukom. Dodati začin i biber. Dobro izmešati sve sastojke.
Formirati pljeskavice i pržiti u dobro zagrejanom ulju.
Pržene pljeskavice stavljati na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Tagovi