Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa

Sastojci

Za 12 osoba

sastojci:

300 gr plazma keksa

300 gr kisele pavlake

2,5 dl kisele vode

po potrebi sok od višanja za umakanje keksa

350-400 gr višanja bez koštica

Naši proizvodi

Priprema

torte:

U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.

Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga.

Posluženje:

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.

Prijatno!