U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga.
Posluženje:
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr plazma keksa
300 gr kisele pavlake
7 kašike C Šećer u prahu 250g
180 gr Dr. Oetker Šlag pena
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
2,5 dl kisele vode
po potrebi sok od višanja za umakanje keksa
350-400 gr višanja bez koštica
Naši proizvodi
Priprema
torte:
U posudu za mućenje stavite šlag, šećer u prahu, vanili šećer i kiselu vodu pa umutite u čvrst šlag. Dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom miksera sve dobro sjedinite.
Na odgovarajuću tacnu za služenje poređajte plazma keks koji ste predhodno umakali u sok pa preko keksa stavite sloj umućenog šlaga. Preko njega poređajte polovinu višanja, pa preko njih premažite opet sloj šlaga. Ponovo poređajte plazma keks pa sloj šlaga pa višnje i na kraju celu tortu premažite ostatkom šlaga.
Posluženje:
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je poslužite.
Prijatno!
Tagovi