Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 5 osoba
sastojci:
500 gr
svinjski but
150 gr
kačkavalja
150 gr
šampinjona
150 gr
pečenice ili suvog vrata
1 glavica
crnog luka
nekoliko čena
belog luka
po ukusu
so, ml. biber, ljuta tucana paprika
1 puna kašika
masti
Priprema
Priprema:
Meso izrežite, tj. istanjite nožem tako da dobijete jednu veliku šniclu. Tako formiranu šniclu dobro izlupajte tučkom tako da bude što tanja, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji.
Za to vreme na 1 kašiku ulja na kratko propržite sitno iseckan luk, pa dodajte dobro oprane šampinjone isečene na tanke listiće i seckan beli luk. Pržite sve zajedno 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
Na polovinu šnicle poređajte tanke režnjeve pečenice ili suvog vrata, pa šampinjone, pospite sa malo aleve ili ljute tucane paprike, pa poređajte isečen kačkavalj na listiće.
Ovako nadevenu šniclu pažljivo urolajte i zavežite je jačim debljim koncem, kako se ne bi otvarala prilikom pečenja.
Stavite je u odgovarajući sud za pečenje, premažite je ostatkom mašću, dodajte malo vode, prekrijte sud folijom i pecite u rerni na 200-220 st.oko 30 min. a zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Po potrebi dolijte još malo vode. Izvadite meso iz rerne, skinite konac, isecite na tanje režnjeve i poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 5 osoba
500 gr svinjski but
150 gr kačkavalja
150 gr šampinjona
150 gr pečenice ili suvog vrata
1 glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
po ukusu so, ml. biber, ljuta tucana paprika
1 puna kašika masti
Priprema
Priprema:
Meso izrežite, tj. istanjite nožem tako da dobijete jednu veliku šniclu. Tako formiranu šniclu dobro izlupajte tučkom tako da bude što tanja, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji.
Za to vreme na 1 kašiku ulja na kratko propržite sitno iseckan luk, pa dodajte dobro oprane šampinjone isečene na tanke listiće i seckan beli luk. Pržite sve zajedno 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.
Na polovinu šnicle poređajte tanke režnjeve pečenice ili suvog vrata, pa šampinjone, pospite sa malo aleve ili ljute tucane paprike, pa poređajte isečen kačkavalj na listiće.
Ovako nadevenu šniclu pažljivo urolajte i zavežite je jačim debljim koncem, kako se ne bi otvarala prilikom pečenja.
Stavite je u odgovarajući sud za pečenje, premažite je ostatkom mašću, dodajte malo vode, prekrijte sud folijom i pecite u rerni na 200-220 st.oko 30 min. a zatim sklonite foliju i pecite još desetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Po potrebi dolijte još malo vode. Izvadite meso iz rerne, skinite konac, isecite na tanje režnjeve i poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji.
Tagovi