Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa

Sastojci

Za 7 osoba

Sastojci:

1,500 gr svežih svinjskih rebara

po želji krompira

nekoliko komada šargarepe

2 glavice crnog luka

nekoliko čena belog luka

2 dl jogurta

po želji ruzmarina

1 kašika senfa

po ukusu so, ml.biber i al. paprika, peršun

1 kašika masti

Priprema

Priprema:

 Svinjska rebra posolite, pobiberite, premažite senfom, dodajte preko seckan beli luk, po ukusu ruzmarin i ostavite 1-2 sata da odstoji pokloljen u frižideru.

Nakon toga izmešajte jogurt sa malo aleve paprike i time premažite rebra.

Stavite ih na posudu za pečenje, okolo stavite krompir isečen na krupno, šargarepu isečenu na veće komade, crni luk isečen na četvrtine ili polovine, posolite, pobiberite, pospite seckan peršun, stavite preko svega mast i malo vode.

Stavite sve u zagrejanu rernu i pecite na najjačoj temperaturi, dok meso odozgo ne porumeni, a onda smanjite temperaturu i nastavite sa pečenjem. Pazite samo da vam ne izgori odozgo (ukoliko to primetite, stavite preko mesa foliju). Dolijte po potrebi još malo vode.

Ispečeno meso izvadite iz rerne i poslužite uz sezonsku salatu.