Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 7 osoba
Sastojci:
1,500 gr
svežih svinjskih rebara
po želji
krompira
nekoliko komada
šargarepe
2 glavice
crnog luka
nekoliko čena
belog luka
2 dl
jogurta
po želji
ruzmarina
1 kašika
senfa
po ukusu
so, ml.biber i al. paprika, peršun
1 kašika
masti
Priprema
Priprema:
Svinjska rebra posolite, pobiberite, premažite senfom, dodajte preko seckan beli luk, po ukusu ruzmarin i ostavite 1-2 sata da odstoji pokloljen u frižideru.
Nakon toga izmešajte jogurt sa malo aleve paprike i time premažite rebra.
Stavite ih na posudu za pečenje, okolo stavite krompir isečen na krupno, šargarepu isečenu na veće komade, crni luk isečen na četvrtine ili polovine, posolite, pobiberite, pospite seckan peršun, stavite preko svega mast i malo vode.
Stavite sve u zagrejanu rernu i pecite na najjačoj temperaturi, dok meso odozgo ne porumeni, a onda smanjite temperaturu i nastavite sa pečenjem. Pazite samo da vam ne izgori odozgo (ukoliko to primetite, stavite preko mesa foliju). Dolijte po potrebi još malo vode.
Ispečeno meso izvadite iz rerne i poslužite uz sezonsku salatu.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 7 osoba
1,500 gr svežih svinjskih rebara
po želji krompira
nekoliko komada šargarepe
2 glavice crnog luka
nekoliko čena belog luka
2 dl jogurta
po želji ruzmarina
1 kašika senfa
po ukusu so, ml.biber i al. paprika, peršun
1 kašika masti
Priprema
Priprema:
Svinjska rebra posolite, pobiberite, premažite senfom, dodajte preko seckan beli luk, po ukusu ruzmarin i ostavite 1-2 sata da odstoji pokloljen u frižideru.
Nakon toga izmešajte jogurt sa malo aleve paprike i time premažite rebra.
Stavite ih na posudu za pečenje, okolo stavite krompir isečen na krupno, šargarepu isečenu na veće komade, crni luk isečen na četvrtine ili polovine, posolite, pobiberite, pospite seckan peršun, stavite preko svega mast i malo vode.
Stavite sve u zagrejanu rernu i pecite na najjačoj temperaturi, dok meso odozgo ne porumeni, a onda smanjite temperaturu i nastavite sa pečenjem. Pazite samo da vam ne izgori odozgo (ukoliko to primetite, stavite preko mesa foliju). Dolijte po potrebi još malo vode.
Ispečeno meso izvadite iz rerne i poslužite uz sezonsku salatu.
Tagovi