Pomešati mleveni keks i kakao, a zatim preliti sokom od pomorandže. Dodati med, džem, otopljenu čokoladu i rendanu koru pomorandže. Sve dobro izmešati varjačom u kompaktnu smesu.
Po potrebi dodati još malo keksa ako se smesa učini mekana, mada bi i trebalo da bude malo mekša kako bi kuglice bile sočne.
Smesu stavite u frižider na nekih 20-30 minuta, a onda uzimati smesu kašičicom i formirati kuglice.
Kuglice uvaljati u kakao i staviti ih u frižider da se ohlade i stegnu i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 12 osoba
250 g Posni mleveni plazma keks
20 g C Kakao prah
150 ml sok od pomorandže
1 komad/a Pomorandže
2 supena kašika Med
2 supena kašika Džem od kajsije
50 g Posna čokolada za kuvanje
50 g C Kakao prah
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pomešati mleveni keks i kakao, a zatim preliti sokom od pomorandže. Dodati med, džem, otopljenu čokoladu i rendanu koru pomorandže. Sve dobro izmešati varjačom u kompaktnu smesu.
Po potrebi dodati još malo keksa ako se smesa učini mekana, mada bi i trebalo da bude malo mekša kako bi kuglice bile sočne.
Smesu stavite u frižider na nekih 20-30 minuta, a onda uzimati smesu kašičicom i formirati kuglice.
Kuglice uvaljati u kakao i staviti ih u frižider da se ohlade i stegnu i poslužiti.
Prijatno :)
Tagovi