Najpre skuvati siruo za preliv: pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kada provri smanjiti na srednju vatru i ostaviti da vri 15 minuta. Dodati zatim limun isečen na kolutove i ostaviti da sve zajedno kuva još 10 minuta.
Sirup ne treba da bude preterano gust, neka bude lepljiv izmedju prstiju.
Ostaviti da se hladi.
Ulupati jaja sa vanilin šećerom pa dodati ulje i mutiti dok se ne sjedine.
Zatim uliti mleko pa dodati brašno, griz i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Na kraju umešati pola mere mlavenih oraha.
Dublji pleh dimenzija 30 x 20cm ili 33 x 22cm, 25 x25cm ( kalup za torte ) premazati uljem i posuti brašnom pa istresti pola smese za kolač. Posuti ostatkom oraha pa polako svuda po malo sipati ostatak smese i poravnati.
Staviti da se peče oko 30 minuta na 200 st.
Pečenu lažnu baklavu iseći na kocke ili rombove pa preliti ohladjenim sirupom, a limun poslagati odgore.
Sastojci
Za 12 osoba
3 kom. jaja
2 dl ulja
6 dl mleka
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
500 gr brašna
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
100 gr C Pšenični griz 250g
250 gr ml. oraha
1 lit. vode
700 gr šećera
1 kom. limun
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Najpre skuvati siruo za preliv: pomešati vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kada provri smanjiti na srednju vatru i ostaviti da vri 15 minuta. Dodati zatim limun isečen na kolutove i ostaviti da sve zajedno kuva još 10 minuta.
Sirup ne treba da bude preterano gust, neka bude lepljiv izmedju prstiju.
Ostaviti da se hladi.
Ulupati jaja sa vanilin šećerom pa dodati ulje i mutiti dok se ne sjedine.
Zatim uliti mleko pa dodati brašno, griz i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Na kraju umešati pola mere mlavenih oraha.
Dublji pleh dimenzija 30 x 20cm ili 33 x 22cm, 25 x25cm ( kalup za torte ) premazati uljem i posuti brašnom pa istresti pola smese za kolač. Posuti ostatkom oraha pa polako svuda po malo sipati ostatak smese i poravnati.
Staviti da se peče oko 30 minuta na 200 st.
Pečenu lažnu baklavu iseći na kocke ili rombove pa preliti ohladjenim sirupom, a limun poslagati odgore.
Prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Tagovi