Filete odmrznuti (ako ste kupili zamrznute) i prosušiti ubrusom. Pomešati palentu, žuto brašno i brašno sa biberom, belim lukom i začinom C u većoj posudi.
Ribu dobro posoliti sa obe strane pa svaki filet uvaljajti u kukuruznu mešavinu. Ređati na tanjir pobrašnjen istom kukuruznom mešavinom i ostaviti da odstoje neko vreme.
Pre prženja filete možete još jednom uvaljati u mešavinu ako želite hrskaviju koricu. Filete pržiti u dubokom i jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Služite uz pirinač/povrće/salatu.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Filet oslića
150 g Žuto kukuruzno brašno
150 g Dr. Oetker Palenta
70 g Brašno T-400
1 kafena kašičica Beli luk u prahu
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
1 kafena kašičica Začin C
150 ml Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Filete odmrznuti (ako ste kupili zamrznute) i prosušiti ubrusom. Pomešati palentu, žuto brašno i brašno sa biberom, belim lukom i začinom C u većoj posudi.
Ribu dobro posoliti sa obe strane pa svaki filet uvaljajti u kukuruznu mešavinu. Ređati na tanjir pobrašnjen istom kukuruznom mešavinom i ostaviti da odstoje neko vreme.
Pre prženja filete možete još jednom uvaljati u mešavinu ako želite hrskaviju koricu. Filete pržiti u dubokom i jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Služite uz pirinač/povrće/salatu.
Prijatno :)
Tagovi