Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa

Sastojci

Za 4 osoba

pohovanje

1 kg Filet oslića

150 g Žuto kukuruzno brašno

70 g Brašno T-400

1 kafena kašičica Beli luk u prahu

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Biber

1 kafena kašičica Začin C

150 ml Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Filete odmrznuti (ako ste kupili zamrznute) i prosušiti ubrusom. Pomešati palentu, žuto brašno i brašno sa biberom, belim lukom i začinom C u većoj posudi.

Ribu dobro posoliti sa obe strane pa svaki filet uvaljajti u kukuruznu mešavinu. Ređati na tanjir pobrašnjen istom kukuruznom mešavinom i ostaviti da odstoje neko vreme.

Pre prženja filete možete još jednom uvaljati u mešavinu ako želite hrskaviju koricu. Filete pržiti u dubokom i jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Služite uz pirinač/povrće/salatu.

Prijatno :)