Za 9 osoba
1 manji komad belo pileće meso
2 kom. krompira
2 kom. šargarepe
2 kom. jaja
200 gr majoneza
1 čaša kisele pavlake
100 gr kačkavalja
salate:
Skuvajte belo pileće meso sa malo soli i suvim začinom pa kada se prohladi sitno ga iseckajte nožem.
Obarite u posoljenoj vodi šargarepu, krompir i jaja.
Kada se sve ohladi narendajte na rende.
U manji sud izmešajte majonez i kiselu pavlaku.
Na tanjir slažite ovim redom: rendan krompir - tanji sloj majoneza i kisele pavlake - seckano belo meso - sloj majoneza i pavlake - šargarepa - sloj majoneza i pavlake, seckano belo meso - sloj majoneza i pavlake - rendan kačkavalj - sloj majoneza i pavlake i na vrhu narendajte kuvana jaja.
Dekorišite po želji.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 9 osoba
1 manji komad belo pileće meso
2 kom. krompira
2 kom. šargarepe
2 kom. jaja
200 gr majoneza
1 čaša kisele pavlake
100 gr kačkavalja
Priprema
salate:
Skuvajte belo pileće meso sa malo soli i suvim začinom pa kada se prohladi sitno ga iseckajte nožem.
Obarite u posoljenoj vodi šargarepu, krompir i jaja.
Kada se sve ohladi narendajte na rende.
U manji sud izmešajte majonez i kiselu pavlaku.
Na tanjir slažite ovim redom: rendan krompir - tanji sloj majoneza i kisele pavlake - seckano belo meso - sloj majoneza i pavlake - šargarepa - sloj majoneza i pavlake, seckano belo meso - sloj majoneza i pavlake - rendan kačkavalj - sloj majoneza i pavlake i na vrhu narendajte kuvana jaja.
Dekorišite po želji.
Tagovi