Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 5 osoba
Sastojci
500 g
Kore za pitu
1 komad/a
Praziluk
2 komad/a
Srednjih tikvica
1 supena kašika
Suvi zacin
1 kafena kašičica
So
1 supena kašika
Bibe
50 ml
Ulja
50 ml
Ulja za premazivanje +
50 ml
Vode
50 ml
+ vode za premazivanje
Priprema
Prirprema
Praziluk ili luk sitno iseckajte, pa dodajte malo vode i začine i prodinstajte ga na tihoj vatri.Očistite tikvice i narendajte ih, zajedno sa šampinjonima.U izdinstani luk dodajte narendane tikvice i šampinjone i sve zajedno pržite oko 10 minuta
Priprema 2
Napravite preliv za premaz od 50ml vode i 50 ml ulja. Ređajte po dve (ako su heljdine kore) ili po tri (ako su obične kore) jedne na drugu, poslednju nafilujte i sve zajeno urolajte. Postupak ponavljajte dok ne isrtošite sv kore.
Priprema 3.
Pitu sa tikvicama pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Kore za pitu
1 komad/a Praziluk
2 komad/a Srednjih tikvica
1 supena kašika Suvi zacin
1 kafena kašičica So
1 supena kašika Bibe
50 ml Ulja
50 ml Ulja za premazivanje +
50 ml Vode
50 ml + vode za premazivanje
Priprema
Prirprema
Praziluk ili luk sitno iseckajte, pa dodajte malo vode i začine i prodinstajte ga na tihoj vatri.Očistite tikvice i narendajte ih, zajedno sa šampinjonima.U izdinstani luk dodajte narendane tikvice i šampinjone i sve zajedno pržite oko 10 minuta
Priprema 2
Napravite preliv za premaz od 50ml vode i 50 ml ulja. Ređajte po dve (ako su heljdine kore) ili po tri (ako su obične kore) jedne na drugu, poslednju nafilujte i sve zajeno urolajte. Postupak ponavljajte dok ne isrtošite sv kore.
Priprema 3.
Pitu sa tikvicama pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
✨ Prijatnoo ✨✨
Tagovi