Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa

Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci

500 g Kore za pitu

1 komad/a Praziluk

2 komad/a Srednjih tikvica

1 supena kašika Suvi zacin

1 kafena kašičica So

1 supena kašika Bibe

50 ml Ulja

50 ml Ulja za premazivanje +

50 ml Vode

50 ml + vode za premazivanje

Priprema

Prirprema

Praziluk ili luk sitno iseckajte, pa dodajte malo vode i začine i prodinstajte ga na tihoj vatri.Očistite tikvice i narendajte ih, zajedno sa šampinjonima.U izdinstani luk dodajte narendane tikvice i šampinjone i sve zajedno pržite oko 10 minuta

Priprema 2

Napravite preliv za premaz od 50ml vode i 50 ml ulja. Ređajte po dve (ako su heljdine kore) ili po tri (ako su obične kore) jedne na drugu, poslednju nafilujte i sve zajeno urolajte. Postupak ponavljajte dok ne isrtošite sv kore.

Priprema 3.

Pitu sa tikvicama pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

✨ Prijatnoo ✨✨