Sastojci

Za 1 osoba

Vešalica

250 g Bela vešalica

50 g Govedje pršute

30 g Kačkavalja

30 g Kajmaka

1 prstohvat/a Vegeta

50 g Tanko sečene slanine

Sos

30 g Slanine

1/2 komad/a Crni luk

30 g Sveže paprike

1 prstohvat/a Seckan peršun

Priprema

Priprema vešalice

Komad mesa dobro izlupati, poredjati suhomesnato, staviti kajmak i kačkavalj, zaklopiti bočne strane da ne iscuri nadev. Uviti u rolat ili moze kao pismo 🙂 slaninu tanko sečenu umotati oko vešalice, peći na tiganju ili roštilju.

Sos

Na zagrejanoj masnoći propržiti crni luk, slaninu i papriku, kad dobije lepu boju staviti vrlo malo brašna i naliti malo vode, ostaviti da se krčka, začiniti po ukusu, pred kraj dodati sitno iseckan peršun. U tom sosu se moze i malo prodinstati vešalica.

*** Srećno***

Komentari

Super😊

Odgovori
Odgovori
Odgovori

Super

Odgovori

Super

Odgovori