Hleb iseći na kriške i složiti u vatrostalnu posudu. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati cimet, suvo grožđe i mleko, pa preliti preko hleba i obavezno staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Potom izvaditi iz frižidera, preko složiti komdiće margarina i peći oko 20 minuta da puding odozgo porumeni.
Recept za nagradni konkurs: Praznična čarolija ukusa
Sastojci
Za 4 osoba
500 g starog hleba
4 komad/a jaja
500 ml mleka
200 g šećera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g suvog grožđa
1/2 kafena kašičica Dr. Oetker Cimet šećer
70 g margarina
Naši proizvodi
Priprema
Engleski puding
Hleb iseći na kriške i složiti u vatrostalnu posudu. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati cimet, suvo grožđe i mleko, pa preliti preko hleba i obavezno staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Potom izvaditi iz frižidera, preko složiti komdiće margarina i peći oko 20 minuta da puding odozgo porumeni.