Umutiti 3 belanceta 50 g secera i 50 g lesnika. Izliti u pleh manji i preci koru. I tako jos dve kore ukuno tri ce biti.
Priprema nugat fila
400 ml mleka i koricu pomorandz zagrejati do kljucanja. Zumanca umucena pomesatinsa 100 ml mleka, brasnom, secerom i vanil secerom. Kada se mleko zagreje dodati tu smesu sa zumancetom i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa ga posle umutiti sa umucenim margarinom i dodati lesnik
Priprema fila od maline
Kuvati maline i secer 10ak min na srednjoj vatri kada pocne da kljuca dodati puding. Sacekatibda se ohladi
Priprema torte
Redjati kora 1/3 nugat fila pa 1/3 malina fila, i tako tri puta. Odgore ilrasiti slagom po zelji a moze da ostane malina dil odgore
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 10 osoba
9 komad/a Belanceta
150 g Secera
150 g Seckanih lesnika
9 komad/a Zumanaca
100 g Secera
7 supena kašika Brasna
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
Sitno Rendana Korica pomorandze
500 ml Mleka
250 g Margarina
150 g Mlevenih pecenih lesnika
300 g Malina
70 g Secera
Pola kesica/e Pudinga od malina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umutiti 3 belanceta 50 g secera i 50 g lesnika. Izliti u pleh manji i preci koru. I tako jos dve kore ukuno tri ce biti.
Priprema nugat fila
400 ml mleka i koricu pomorandz zagrejati do kljucanja. Zumanca umucena pomesatinsa 100 ml mleka, brasnom, secerom i vanil secerom. Kada se mleko zagreje dodati tu smesu sa zumancetom i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa ga posle umutiti sa umucenim margarinom i dodati lesnik
Priprema fila od maline
Kuvati maline i secer 10ak min na srednjoj vatri kada pocne da kljuca dodati puding. Sacekatibda se ohladi
Priprema torte
Redjati kora 1/3 nugat fila pa 1/3 malina fila, i tako tri puta. Odgore ilrasiti slagom po zelji a moze da ostane malina dil odgore
Tagovi