Uzmite komad lisnatog testa, stavite ga na pleh i iseci krug. Izbockajte ga viljuškom, premažite vodom i pospite šećerom. Pecite na 180 stepeni. Pečenu koru stavite na tacnu. Slatku pavlaku umutite. Dodajte šećer i šećer u prahu pa umutite. Dodajte grčki jogurt., i umutiti. Polovinu fila stavite preko kore. Sumsko voce, oprano u rastvoru soda bikarbone i vode, skuvajte sa šećerom i limunovim sokom pa dodajte i gustin, i umutiti. Sipajte polovinu preko fila. Zatim preostali fil i ponovo sumsko voce. Stavite u frižider. Drugu koru lisnatog testa takođe iseci na kružni oblik, izbockajte, premažite vodom i pospite šećerom. Nožem isecite na 12 delova. Pecite na 180 stepeni, a kad je gotovo poređajte preko torte.
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Lisnato testo
100 g Voda
100 g Secer
350 g Slatka pavlaka
50 g C Šećer u prahu 250g
250 g Grcki jogurt
250 g Sumsko voce
50 g Secer
15 g Dr. Oetker Gustin
1 supena kašika Limunov sok
- Po potrebi C Soda bikarbona 500g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Uzmite komad lisnatog testa, stavite ga na pleh i iseci krug. Izbockajte ga viljuškom, premažite vodom i pospite šećerom. Pecite na 180 stepeni. Pečenu koru stavite na tacnu. Slatku pavlaku umutite. Dodajte šećer i šećer u prahu pa umutite. Dodajte grčki jogurt., i umutiti. Polovinu fila stavite preko kore. Sumsko voce, oprano u rastvoru soda bikarbone i vode, skuvajte sa šećerom i limunovim sokom pa dodajte i gustin, i umutiti. Sipajte polovinu preko fila. Zatim preostali fil i ponovo sumsko voce. Stavite u frižider. Drugu koru lisnatog testa takođe iseci na kružni oblik, izbockajte, premažite vodom i pospite šećerom. Nožem isecite na 12 delova. Pecite na 180 stepeni, a kad je gotovo poređajte preko torte.
Tagovi