Na malo ulja ( ja koristim od groždjica a može i bilo koje drugo) propržiti crni luk, zatim dodati beli luk,papričicu ( ja stavljam ljutu papričicu ali ko ne jede ljuto može i slatka) iseckan krompir i šargarepicu. To prodinstati još koji minut a zatim dodati vodu i ostaviti da se kuva još 15-20min.
Kada završite sa kuvanjem dodajte brokoli iscepkan na manje delove i ostaviti još oko 5min da se brokoli obare.
Kada je sve to gotovo štapnim mikserom sve to izmiksirati i začiniti po želji.
Ja volim začine i uvek staviljam sve što u kući nadjem :) Možete dodati i kocku za supu.
Moj predlog začina ako nekom treba ideja a da nije ono što uvek koristimo poput soli, bibera, suvog začina jeste majoran, vlašac, mirodjija, čili...
Sastojci
Za 6 osoba
1 komad/a (glavice) Luk
2 komad/a (čena) Beli luk
2 komad/a Krompir
1 komad/a Šargarepa
1 komad/a Brokoli
5 šolja Voda
2 supena kašika Ulje
1 kafena kašičica So
Priprema
Priprema potaža
Na malo ulja ( ja koristim od groždjica a može i bilo koje drugo) propržiti crni luk, zatim dodati beli luk,papričicu ( ja stavljam ljutu papričicu ali ko ne jede ljuto može i slatka) iseckan krompir i šargarepicu. To prodinstati još koji minut a zatim dodati vodu i ostaviti da se kuva još 15-20min.
Kada završite sa kuvanjem dodajte brokoli iscepkan na manje delove i ostaviti još oko 5min da se brokoli obare.
Kada je sve to gotovo štapnim mikserom sve to izmiksirati i začiniti po želji.
Ja volim začine i uvek staviljam sve što u kući nadjem :) Možete dodati i kocku za supu.
Moj predlog začina ako nekom treba ideja a da nije ono što uvek koristimo poput soli, bibera, suvog začina jeste majoran, vlašac, mirodjija, čili...
Na sve ono možete dodati i kiselu pavlaku.
Prijatno 😋
Tagovi