Sastojci

Za 6 osoba

Potaž

1 komad/a (glavice) Luk

2 komad/a (čena) Beli luk

2 komad/a Krompir

1 komad/a Šargarepa

1 komad/a Brokoli

5 šolja Voda

2 supena kašika Ulje

1 kafena kašičica So

Priprema

Priprema potaža

Na malo ulja ( ja koristim od groždjica a može i bilo koje drugo) propržiti crni luk, zatim dodati beli luk,papričicu ( ja stavljam ljutu papričicu ali ko ne jede ljuto može i slatka) iseckan krompir i šargarepicu. To prodinstati još koji minut a zatim dodati vodu i ostaviti da se kuva još 15-20min.

Kada završite sa kuvanjem dodajte brokoli iscepkan na manje delove i ostaviti još oko 5min da se brokoli obare.

Kada je sve to gotovo štapnim mikserom sve to izmiksirati i začiniti po želji.

Ja volim začine i uvek staviljam sve što u kući nadjem :) Možete dodati i kocku za supu.

Moj predlog začina ako nekom treba ideja a da nije ono što uvek koristimo poput soli, bibera, suvog začina jeste majoran, vlašac, mirodjija, čili...

Na sve ono možete dodati i kiselu pavlaku.

Prijatno 😋