U sud za mućenje stavite 4 belanca i 1 celo jaje, kratko umutite mikserom, pa dodajte 5 kašike šećera. Nastavite sa mućenjem još nekoliko minuta, pa lagano (ne mikserom) umešajte 10 kašika oraha i 1 kašiku brašna. Nemojte da vas buni što smesa izgleda ređe no uobičajeno, jer tako treba. Izlijte smesu u okrugli kalup za pečenje koji ste predhodno obložili papirom za pečenje i pecite koru na 180 st. oko pola sata. (Probajte čačkalicom da li je suva).
Na ovaj način ispecite još dve kore.
krem:
U jedan sud umutite žumanca, dodajte puding i oko 1 dl mleka i sve dobro sjedinite. U drugom sudu otopite šećer (karamelizujte), sklonite sa ringle i nalijte ostatak mleka. Vratite na ringlu, dodajtepredhodnu smesu od žumanaca i pudinga i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. U prohlađen krem umešajte predhodno penasto umućen margarin. Mikserom sve dobro sjedinite i krem je gotov.
prelivanje kora:
Karamele otopite u mleku i time prelijte sve tri kore.
filovanje:
Na tacnu za tortu stavite prvu koru, premažite je kremom, stavite drugu koru pa i nju premažite kremom. Preko krema stavite i treću koru, koju možete takođe premazati kremom, ali sam je ja prelila čokoladom, kako bih na tortu stavila spajdermena.
Tortu ukrasite po želji.
Hlađenje:
Tortu ostavite da se dobo ohladi u frižideru pa je poslužite.
Napomena:
Spajdermena sam radila po ideji Minje .minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/spajdermen-tutorijal/
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 12 osoba
12 kom. belanaca
3 cela jaja
15 kašika šećera
30 kašika mlevenih oraha
3 ravne kašike brašna
3 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
12 kom. žumanaca
10 kašika šećera
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
250 gr putera ili margarina
1 kesica C Puding karamela
4 dl mleka
2 kesice karamela
3-4 dl mleka
Naši proizvodi
Priprema
kore:
U sud za mućenje stavite 4 belanca i 1 celo jaje, kratko umutite mikserom, pa dodajte 5 kašike šećera. Nastavite sa mućenjem još nekoliko minuta, pa lagano (ne mikserom) umešajte 10 kašika oraha i 1 kašiku brašna. Nemojte da vas buni što smesa izgleda ređe no uobičajeno, jer tako treba. Izlijte smesu u okrugli kalup za pečenje koji ste predhodno obložili papirom za pečenje i pecite koru na 180 st. oko pola sata. (Probajte čačkalicom da li je suva).
Na ovaj način ispecite još dve kore.
krem:
U jedan sud umutite žumanca, dodajte puding i oko 1 dl mleka i sve dobro sjedinite. U drugom sudu otopite šećer (karamelizujte), sklonite sa ringle i nalijte ostatak mleka. Vratite na ringlu, dodajtepredhodnu smesu od žumanaca i pudinga i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. U prohlađen krem umešajte predhodno penasto umućen margarin. Mikserom sve dobro sjedinite i krem je gotov.
prelivanje kora:
Karamele otopite u mleku i time prelijte sve tri kore.
filovanje:
Na tacnu za tortu stavite prvu koru, premažite je kremom, stavite drugu koru pa i nju premažite kremom. Preko krema stavite i treću koru, koju možete takođe premazati kremom, ali sam je ja prelila čokoladom, kako bih na tortu stavila spajdermena.
Tortu ukrasite po želji.
Hlađenje:
Tortu ostavite da se dobo ohladi u frižideru pa je poslužite.
Napomena:
Spajdermena sam radila po ideji Minje .minjina-kuhinjica.com/fondan-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/spajdermen-tutorijal/
Tagovi