U šerpu sipati vodu i šećer, dodati i vanil šećer. Kuvati 10 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati sok od 1/2 limuna. Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
Priprema baklave
Kore iseci na deblje trake. Uzimati po 3 trake za 1 baklavu. Svaku koru premazati mesavinom ulja i vode i slagati jednu preko druge. Zatim staviti 1 kasiku mlevenih oraha na pocetak kore i savijati tako da se dobije oblik trougla. Redjati baklave u pleh. Postupak ponoviti dok se sav materijal ne potrosi. Preko nepecenih baklava sipati otopljen maslac. Peci u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni izmedju 20 i 30 minuta.
Prelivanje baklave
Gotove baklave preliti dobro ohladjenim serbetom i ostaviti da odstoje preko noci.
Sastojci
Za 5 osoba
1 prstohvat/a Kora za baklavu
300 g Mlevenih oraha
700 g Secera
700 ml Vode
1/2 Sok od pola limuna
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 ml Ulja
100 ml Kisele vode
150 g Putera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema agde
U šerpu sipati vodu i šećer, dodati i vanil šećer. Kuvati 10 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati sok od 1/2 limuna. Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se skroz ohladi.
Priprema baklave
Kore iseci na deblje trake. Uzimati po 3 trake za 1 baklavu. Svaku koru premazati mesavinom ulja i vode i slagati jednu preko druge. Zatim staviti 1 kasiku mlevenih oraha na pocetak kore i savijati tako da se dobije oblik trougla. Redjati baklave u pleh. Postupak ponoviti dok se sav materijal ne potrosi. Preko nepecenih baklava sipati otopljen maslac. Peci u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni izmedju 20 i 30 minuta.
Prelivanje baklave
Gotove baklave preliti dobro ohladjenim serbetom i ostaviti da odstoje preko noci.
Tagovi