500 grama jagoda uspinujte 15-20 minuta sa 1 soljom secera i 1 soljom vode. Iscedite 1 solju tog sirupa i umacite 2 manja pakovanja piskota pa redjajte na tacnu. Slobodno stavite ispod celofan pa ce te sacuvati i ukrasni papir i tacnu od grebanja!
Fil od jagoda
U te jagode ukuvajte 4-5 kasika gustina sa 3-4 kasike secera razmucene sa 50 ml vode. Kada se gustin zgusne odmah prelite preko piskota i ostavite da se ohladi.
Fil od pudinga i glazura
Posebno skuvajte 1 kesicu (50 grama ) pudinga u 1/2 l mleka sa 4 kasike secera i kada se ohladi dodajte 125 grama umucenog margarina. Premazite preko jagoda.Od gore stavite odmah glazuru od 100 grama malo otopljene cokolade (bez mleka, ulja i sl.)
Ukrasavanje
Celu tortu premazite sa 200 grama umucenog krem slaga i ukrasite po zelji. Ja sam ukrasila ovako Uzivajte uz Mirin recept
Sastojci
Za 20 osoba
500 g jagoda
2 dl secera
1 dl vode
5 supena kašika Dr. Oetker Gustin
4 supena kašika secera
50 ml vode
1 pakovanje/a Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode
1/2 l mleka
4 supena kašika secera
125 g margarina
2 manja pakovanja piskota
100 g cokolade za kuvanje
200 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Kora do piskota i fi od jagoda
500 grama jagoda uspinujte 15-20 minuta sa 1 soljom secera i 1 soljom vode. Iscedite 1 solju tog sirupa i umacite 2 manja pakovanja piskota pa redjajte na tacnu. Slobodno stavite ispod celofan pa ce te sacuvati i ukrasni papir i tacnu od grebanja!
Fil od jagoda
U te jagode ukuvajte 4-5 kasika gustina sa 3-4 kasike secera razmucene sa 50 ml vode. Kada se gustin zgusne odmah prelite preko piskota i ostavite da se ohladi.
Fil od pudinga i glazura
Posebno skuvajte 1 kesicu (50 grama ) pudinga u 1/2 l mleka sa 4 kasike secera i kada se ohladi dodajte 125 grama umucenog margarina. Premazite preko jagoda.Od gore stavite odmah glazuru od 100 grama malo otopljene cokolade (bez mleka, ulja i sl.)
Ukrasavanje
Celu tortu premazite sa 200 grama umucenog krem slaga i ukrasite po zelji. Ja sam ukrasila ovako Uzivajte uz Mirin recept